ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΗΜΟΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τον μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2015 8:29

 

 

Δικαίωσε τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, με οριστική και αμετάκλητη απόφασή του, που δημοσιεύτηκε στα τέλη Απριλίου, ο Άρειος Πάγος. Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε αναίρεση του κ. Τριαντάφυλλου Τασιόπουλου, κατά εφετειακής απόφασης, με την οποία είχε καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της προσωπικότητας του μητροπολίτη. Επιπλέον, με την ίδια απόφαση, είχε επιδικαστεί χρηματική ικανοποίηση υπέρ του μητροπολίτη με ποσό 30.000 ευρώ, λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστη.

Η δικαστική διαφορά άρχισε το 2007, με αγωγή που κατέθεσε ο μητροπολίτης κατά του κ. Τριαντάφυλλου Τασιόπουλου, που συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας και εκδόθηκε απόφαση το 2009 και ακολούθησε απόφαση και του Εφετείου το 2014, που δικαίωνε και πάλι τον μητροπολίτη. Ακολούθησε η αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο του πολίτη, τον Σεπτέμβριο του 2014 και στις 23 Απριλίου 2015 ο Άρειος Πάγος την απέρριψε, καθιστώντας την καταδίκη αμετάκλητη.

Σε γενικές γραμμές, τα δικαστήρια ουσίας είχαν δεχτεί ότι: Το 2005 σε τηλεοπτική εκπομπή ο αναιρεσείων, είχε συκοφαντήσει τον μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, σε σχέση με τη γνωστή υπόθεση του προσκυνήματος Αγίας Παρασκευής Τεμπών, η οποία από χρόνια τελεσιδίκησε στα ποινικά δικαστήρια. Επίσης είχε αναφερθεί και σε ενέργειες του μητροπολίτη σχετικά με την κλήση σε απολογία ιερέων και ειδικά για τους λόγους που τους κάλεσε σε απολογία.

Το ανώτατο δικαστήριο, απέρριψε έναν – έναν όλους τους νομικούς ισχυρισμούς που έθετε η πλευρά του δημότη Λάρισας, δέχτηκε ότι όλα τα προσκομισθέντα αποδεικτικά στοιχεία είχαν ληφθεί υπόψη από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και ότι η αγωγή του μητροπολίτη, δεν έπασχε από αοριστία. Γενικά, απέρριψε τους λόγους που προβλήθηκαν για την αναίρεση, ως απαράδεκτους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass