ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ 600 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΓΙΑ 206 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΕΝΩ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΛΗΓΕΙ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ

«Μάχη» για μια θέση στην Καθαριότητα

* Σε ημερήσια βάση, στο Πρωτόκολλο, υποβάλλονται 30 αιτήσεις για την έκδοση βεβαίωσης προϋπηρεσίας

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2018 22:22

Τις εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας έρχεται να επιβεβαιώσει – και σε τοπικό επίπεδο – το έντονο ενδιαφέρον υποψηφίων προκειμένου να καταλάβουν μια μόνιμη θέση εργασίας σε δημοτικές επιχειρήσεις, ύδρευσης και κυρίως, καθαριότητας μετά τον διαγωνισμό που «άνοιξε» το ΑΣΕΠ με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μέχρι χθες, μόνο στον Δήμο Λαρισαίων για 206 θέσεις είχαν υποβληθεί τουλάχιστον 600 αιτήσεις, ενώ απομένουν ακόμη 10 ημέρες για να λήξει η προθεσμία για τις θέσεις της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης που είναι και οι περισσότερες στον Δήμο Λάρισας. Ενώ στο Πρωτόκολλο του Δήμου Λαρισαίων «κατά μέσο όρο υποβάλλονται 30 αιτήσεις ημερησίως για τη βεβαίωση προϋπηρεσίας» όπως σημείωνε στην «Ε» στέλεχος του Δήμου, με αφορμή και την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας.

Ο λόγος για την πολυσυζητημένη προκήρυξη του ΑΣΕΠ (3Κ/2018) μέσω της οποίας θα καλυφθούν 8.166 θέσεις με μόνιμο προσωπικό και με προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου δήμων καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών).

Είναι οι πρώτες - μετά από χρόνια - προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους που θα αμβλύνουν προβλήματα όπως των συμβασιούχων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας αλλά και της μη εύρυθμης λειτουργίας Υπηρεσιών Καθαριότητας των ΟΤΑ από τις διαδοχικές προσλήψεις 5μηνιτών και 8μηνιτών. Προβλήματα από τα οποία προκαλούνταν αντιδράσεις εργαζομένων αλλά και πολυήμερες απεργίες, όπως συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προκήρυξης, ολοκληρώθηκαν οι προθεσμίες υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής (στο ΑΣΕΠ) για τις θέσεις που αφορούν στις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Αντιθέτως βρίσκεται σε εξέλιξη, από την περασμένη Πέμπτη, η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής για τις θέσεις της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, προθεσμία που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι.

Οι συνολικά 206 θέσεις στο Δήμο Λαρισαίων κατανέμονται ως εξής: ΔΕ Οδηγών 50 θέσεις. ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου 7 θέσεις. ΔΕ Χειριστών Σαρώθρων 3 θέσεις. ΔΕ Ηλεκτρονικών    1 θέση. ΥΕ Εργατών Καθαριότητας 139 θέσεις. ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων 6 θέσεις.

Δηλαδή – σε τοπικό επίπεδο πάντα - έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις για τις 61 θέσεις της κατηγορίας ΔΕ ενώ «τρέχει» η προθεσμία για τις 145 θέσεις της κατηγορίας ΥΕ. Με δεδομένο ότι μέχρι χθες υποβλήθηκαν τουλάχιστον 600 αιτήσεις, γίνεται αντιληπτό πόσες αιτήσεις αναμένεται να υποβληθούν ακόμη καθώς η πλειοψηφία των θέσεων αφορά στην κατηγορία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, όπως 139 θέσεις εργατών καθαριότητας.

Η Διεύθυνση Προσωπικού του Δήμου Λαρισαίων έχει αφοσιωθεί τις τελευταίες ημέρες στην εξυπηρέτηση συμπολιτών που ζητούν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθώς προσμετρούνται επιπλέον μόρια. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των υποψηφίων - όπως σημείωσε στην «Ε» στέλεχος του Δήμου Λαρισαίων - αποτελεί το γεγονός ότι «κατά μέσο όρο υποβάλλονται στο Πρωτόκολλο, 30 αιτήσεις ημερησίως για την έκδοση βεβαίωσης προϋπηρεσίας».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Να σημειωθεί τέλος πως το ζητούμενο για τους ΟΤΑ αφορά πλέον και στο πότε θα γίνουν οι προσλήψεις και ειδικότερα πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης προκήρυξης. Υπενθυμίζεται πως οι σημερινοί συμβασιούχοι στις Υπηρεσίες Καθαριότητας έχουν υπογράψει συμβάσεις οι οποίες λήγουν στο τέλος του τρέχοντος Μαρτίου και θεωρητικά και πρέπει να προηγηθούν οι προσλήψεις έτσι ώστε να μην υπάρξει κενό στη λειτουργία των Υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass