ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΣΚΛΗΘΡΟ

Εξαφανίστηκε ο δρόμος!

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2018 22:18

Αρκετές οι κατολισθήσεις τον τελευταίο καιρό στον Δήμο Αγιάς μετά τις αλλεπάλληλες και έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή Φεβρουάριο και Μάρτιο, αλλά αυτή που έχει συμβεί στο 10ο χιλιόμετρο Αγιοκάμπου – Σκλήθρου, λίγο πάνω από τη στροφή προς Κεραμίδι, τέσσερα χιλιόμετρα πριν το χωριό, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Μεγάλο τμήμα της πλαγιάς πάνω από τον δρόμο έχει καταρρεύσει και τόνοι χώματος έχουν ουσιαστικά εξαφανίσει από προσώπου γης το οδόστρωμα. Η επικοινωνία με το Σκλήθρο έχει διακοπεί και οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού εξυπηρετούνται είτε μέσω χωματόδρομου κάνοντας επιπλέον 10 χιλιόμετρα για να έρθουν προς Αγιόκαμπο ή μέσω Ελάφου για να φύγουν προς Λάρισα ή ακόμη και για να κατευθυνθούν προς την Αγιά.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το κομμάτι γης που έφυγε από την πλαγιά αφορά ελαιώνα, τον οποίο ο ιδιοκτήτης μέσα σε λίγες ημέρες είδε να αλλάζει εντελώς μορφολογικά, το έδαφος να σκίζεται σε κομμάτια και η καλλιέργεια να καταστρέφεται ολοσχερώς. Ζημιά δε, η οποία δεν αποζημιώνεται ως προς τη συνολική καταστροφή του κτήματος, αλλά μόνο ως προς το φυτικό κεφάλαιο…

Τώρα, όσον αφορά στην όλη κατολίσθηση, το φαινόμενο ξεκίνησε προ μηνός σχεδόν, στη μεγάλη πλημμύρα της περιοχής, και κορυφώθηκε – αν δεν υπάρξει και συνέχεια – την παραμονή της Εθνικής μας εορτής.

Όπως μας ανέφερε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μελιβοίας, Βασίλης Λέτσιος, έγιναν μεγάλες προσπάθειες από συνεργεία του Δήμου, αλλά και από συνεργεία της Περιφέρειας, μιας και βρίσκεται στη δικαιοδοσία της, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα πάρα πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμο. Μάλιστα χθες, βρέθηκαν στο σημείο μηχανικοί της Περιφέρειας για να δώσουν λύση. Σήμερα, θα ξεκινήσουν πάλι προσπάθειες διάνοιξης του δρόμου και απομάκρυνσης της μεγάλης αυτής ποσότητας χώματος και λάσπης.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass