Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ π. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ:

Ζούμε με τη βεβαιότητα της Αναστάσεως

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2018 16:11

Μαγνήτισε τα βλέμματα των πιστών στον μεθεόρτιο εσπερινό της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, στον οποίο χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ως ομιλητής, ο πανοσιολογιώτατος καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Εσφιγμένου, από το Αγιώνυμο Όρος της Παναγίας, αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος, ο οποίος ανέπτυξε με πολλή σοφία και με την ευφράδεια που τον διακρίνει το θέμα: «Μετάβαση από την ελπίδα στη βεβαιότητα της Αναστάσεως».

Ο λόγιος ομιλητής και καθηγούμενος της εν Μονής του Εσφιγμένου, π.Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε με πολλή διάκριση στα θέματα της αγάπης, της φιλαδελφίας, της ταπείνωσης και της υπομονής, που πρέπει να συναντώνται και να συνυπάρχουν στις καλλιεργημένες καρδιές των πιστών χριστιανών, που αγωνίζονται μέσα σε αυτόν εδώ τον στίβο της ζωής, που περισσότερο ομοιάζει με κοιλάδα του κλαυθμώνος, παρά με πηγή ανέσεως και καλοπέρασης. «Ο χριστιανός τόνισε ο Γέροντας, δεν πρέπει να αισθάνεται ποτέ μόνος και ανυπεράσπιστος, διότι υπάρχει, ζει και κινείται πάντοτε όχι απλώς με την ελπίδα της αιωνίου ζωής, αλλά και με την βεβαιότητα της Αναστάσεως! Ο σύγχρονος άνθρωπος όμως δυστυχώς καθημερινά βιώνει το αίσθημα της μοναξιάς, της απομόνωσης και της απογοήτευσης, καθώς είναι καταδικασμένος όταν ζει μακριά από τον Θεό, να στερείται την θεία χάρη και έτσι να ζει μόνος και έρημος κι ας βρίσκεται ανάμεσα σε πολλούς... Ο πνευματικός όμως άνθρωπος τα άνω φρονεί και όχι τα κάτω, τα ουράνια νοσταλγεί και όχι τα επίγεια, επιζητεί δε διά της ηρεμίας, της νήψεως, του αγώνος και της προσευχής, τις θείες εμπειρίες, που τον οδηγούν σε άλλες διαφορετικές καταστάσεις, στην πρόγευση της μελλούσης μακαριότητος και σε αυτόν τον ίδιο τον Χριστό, που είναι η σωτηρία του και ο αγιασμός του».

Στο τέλος της ιεράς ακολουθίας ο σεβασμιότατος κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε εκ μέρους των πατέρων και των ευλαβών χριστιανών, τον πολυσέβαστο Άγιο Καθηγούμενο π. Βαρθολομαίο, διότι όπως είπε «έκλεισε με αυτήν την πνευματική ομιλία του, την σειρά των πνευματικών ομιλιών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ωφέλησε ιδιαίτερα το χριστεπώνυμο πλήρωμα τόσο με την αναφορά του στις υψοποιές αρετές που πρέπει να στολίζουν τις ανθρώπινες καρδιές, όσο και με τα ζωντανά παραδείγματα των συγχρόνων μεγάλων αγιορειτών πατέρων, που έφτασαν από το κατ΄ εικόνα, στο καθ΄ομοίωσιν και τώρα πρεσβεύουν και για όλους εμάς από την εν Ουρανοίς Θριαμβεύουσα Εκκλησία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass