ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Δώστε ηλεκτρικό ρεύμα στην Αλεξανδρινή

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2015 8:10

 

 

 

Του Κώστα Τσόλα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες το πρωί στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας ημερίδα που διοργάνωσε ο σύλλογος της Αλεξανδρινής Στομίου

Στόχος της ημερίδας με τίτλο «Το χθες γέφυρα με το σήμερα και το αύριο της Αλεξανδρινής και της ευρύτερης περιοχής», ήταν η ενημέρωση αρχικά για τις νεότερες εξελίξεις στα καίρια ζητήματα που αφορούν τον οικισμό αλλά και κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο μέλλον.

Επίσης, παρουσιάστηκαν θεματικές ενότητες με προσέγγιση που καταδεικνύουν τα θέματα, τόσο για την προστασία της φύσης, όσο και για τους ανθρώπους που ζουν και αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους.

Την έναρξη έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου της Αλεξανδρινής κ. Ηλίας Κίτσος.

Ο κ. Κίτσος έκανε μια εκτενή και εμπεριστατωμένη αναφορά για τον οικισμό ο οποίος διαθέτει 375 κατοικίες και 320 ωρολόγια ύδρευσης και ευχαρίστησε ονομαστικά φορείς της Πολιτείας, Περιφέρειας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, υπουργεία, ΔΕΚΟ, όπως ΔΕΗ και ΟΤΕ, την Τ.Α. και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα και έδωσε μια πλήρη εικόνα για την Αλεξανδρινή του σήμερα.

 Χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, περιφερειακός σύμβουλος κ. Απόστολος Μπέμπης, ο οποίος μεταφέροντας και το ενδιαφέρον του κ. Αγοραστού είπε ότι η Περιφέρεια είναι κοντά στους αγώνες των κατοίκων της Αλεξανδρινής για να βρεθεί μια λύση ώστε αυτό το πρόβλημα να πάρει ένα τέλος.

Στο ίδιο επίπεδο και η παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Λάρισας κ. Δημητρίου Παπαδημόπουλου. Ο κ. Παπαδημόπουλος και με την ιδιότητά του νομικού, αφού αρχικά έκανε μια εκτενή αναφορά στο ιστορικό της Αλεξανδρινής είπε ότι είναι ευκαιρία (η ημερίδα) για μια επιπλέον ανάλυση της κατάστασης και των προοπτικών. Επίσης ο κ. Παπαδημόπουλος ζήτησε από τους εδώ εκπροσώπους του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης να ενεργοποιηθούν στην πράξη για την Αλεξανδρινή.

Ανάλογες και οι παρεμβάσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγιάς κ. Γιάννη Αργυρούλη και Γιώργου Γκουτζολίκα και του προέδρου των συνταξιούχων εργαζομένων τη ΔΕΗ κ. Κ. Πράπα.

Χαιρετισμό – επιστολή έστειλε ο βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, ενώ τον βουλευτή και πρώην υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο ο οποίος την ίδια ώρα παρευρισκόταν σε κηδεία συγγενικού του προσώπου, εκπροσώπησε ο κ. Βασίλης Τζουρμακλιώτης.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις από τον πρόεδρο του συλλόγου της Αλεξανδρινής με θέμα «Το χθες γέφυρα με το σήμερα και το αύριο για την ανάπτυξη της Αλεξανδρινής». Ακολούθησε το ιστορικό του οικισμού από τον κ. Β. Κούτα.

Του κ. Κ. Γερασόπουλου με θέμα «Natura 2000», του κ. Α. Μπέτσιου με αναφορά στην μόλυνση του περιβάλλοντος και της κ. Σοφίας Συμεωνίδου Καλαφάτη με θέμα «Η ευαισθητοποίηση των παραγόντων στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της Αλεξανδρινής».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ

Ο οικισμός της Αλεξανδρινής (Στρίντζος), με 375 σπίτια υφίσταται εδώ και 40 χρόνια περίπου. Σύμφωνα με το σύλλογο, έχει αναπτυχθεί ήπια με άτυπο ρυμοτομικό σχέδιο των κατοίκων του που τηρήθηκε με επάρκεια από όλους. Έχει ελεύθερη την παραλιακή ζώνη και τους οικολογικούς διαδρόμους με τις γειτονικές περιοχές, με πολλούς και παράλληλους κάθετους αγροτικούς και δημοτικούς δρόμους άνω των δέκα μέτρων και αρκετούς κοινόχρηστους χώρους, δίκτυο ΟΤΕ και πλήρες δίκτυο ύδρευσης και κάδων απορριμμάτων. Επίσης διαθέτει δύο αναψυκτήρια και beach bar, δύο παιδικές χαρές με γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, εκκλησία, τρεις πλατείες, ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι κατοικίες είναι κυρίως ισόγειες, με αυλές πρασίνου και δένδρων, προσαρμοσμένες στις περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής.

Τον συντονισμό της ημερίδας είχε η κ. Σοφία Συμεωνίδου – Καλαφάτη.

Τέλος, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass