ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 16ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.

Ορθιο το κίνημα απόστρατων αξιωματικών ΕΛΑΣ

* Στηρίζουν τη Λάρισα ως πολιτιστική πρωτεύουσα * Νέες ταυτότητες για τα μέλη * Προωθείται η ενοποίηση με Συνδέσμους Απόστρατων Ενόπλων Δυνάμεων

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2015 8:15

 

 

 

Ορθιο και με φιλόδοξους, ρεαλιστικούς στόχους παραμένει το κίνημα απόστρατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, όπως απέδειξε η μεγάλη συμμετοχή και η ενεργός παρουσία δεκάδων στελεχών του - εκπροσώπων απ΄ όλη την Ελλάδα, στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΑΑΣΑ, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα.

Στη διάρκεια του συνεδρίου - που έγινε στο ξενοδοχείο "Διόνυσος" - συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους βετεράνους αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό, οι σχέσεις τους με αντίστοιχες Ομοσπονδίες απόστρατων των Ενόπλων Δυνάμεων, η καλύτερη λειτουργία των κατά τόπους Ενώσεων και της εφημερίδας της Ομοσπονδίας, η έκδοση νέων ταυτοτήτων για τα μέλη κ.ά. Ιδιαίτερη και διεξοδική συζήτηση έγινε για την τροποποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας, στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της προσαρμογής του στα νέα δεδομένα, ενώ - όπως τόνισαν πολλοί εκ των ομιλητών - για την καλύτερη προώθηση των στόχων και των επιδιώξεων της Ομοσπονδίας, απαιτείται η ουσιαστικότερη συμμετοχή και η κοινή δράση όλων των επί μέρους ενώσεων - μελών της.

Τον διοικητικό απολογισμό του Δ.Σ. παρουσίασε ο πρόεδρος του, υποστράτηγος ε.α. κ. Βασ. Χριστακόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε και τα εξής:

...Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. με ομόθυμη δράση, ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες και τις αντιξοότητες και κατάφερε να ανυψώσει το κύρος και την αναγνωρισιμότητα της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. Συγκεκριμένα:

- Εθεσε ως πρωταρχικό στόχο την οικονομική αυτοτέλεια της Ομοσπονδίας και με συνεχείς επαφές με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. πέτυχε  όπως η ετήσια συνδρομή των μελών - φυσικών προσώπων παρακρατείται διά μέσου του ασφαλιστικού μας ταμείου.

- Εν μέσω καλοκαιριού 2014 παλέψαμε σε καθημερινή βάση και διεκδικήσαμε την αποκατάσταση των συντάξεών μας, διά μέσου ΣτΕ, και τη μη υπαγωγή του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο Ε.Τ.Ε.Α. ή σε ιδιωτική μορφή μετεξέλιξης. Πετύχαμε τη μερική αποκατάστασή μας στο θέμα των συντάξεων, καίτοι απέχει πολύ αυτό από τις διεκδικήσεις μας. Πετύχαμε την αναστολή "εκτέλεσης" του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., πάντα σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εν ενεργεία συναδέλφων μας, και παραμένουμε στις επάλξεις διότι λήγει άμεσα (30-6) η παράταση της οριστικής απόφασης.

- Επανεκδόσαμε την εφημερίδα μας "ΦΩΝΗ".

- Μετά από συνεχείς επαφές με το υπουργείο μας πετύχαμε την υλοποίηση ενός από τους στρατηγικούς μας στόχους, την απόφαση του κ. υπουργού για τη δημιουργία του ΠΟΚΕΑ στο φυσικό μας χώρο, τις σχολές της τ. Χωροφυλακής. Με αυτό τον τρόπο κατοχυρώνουμε το χώρο στην ΕΛ.ΑΣ., διασφαλίζουμε την ιστορία μας, αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους συναδέλφους διαχρονικά και εξασφαλίζουμε τη συνέχειά μας.

- Αναβαθμίσαμε τη "γιορτή των αποστράτων" με συγκεκριμένες ενέργειες διότι πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα κρατήσουμε ζωντανό το κίνημα των αποστράτων, θα τους συσπειρώνουμε, θα τους δίνουμε νόημα στη συμμετοχή και τον αγώνα τους.

- Δραστηριοποιηθήκαμε ούτως ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή των συναδέλφων και να επανδρώσουν τους ανά την επικράτεια συνδέσμους μας δίνοντάς τους επιπλέον δύναμη.

ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ - ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΜΕ Ε.Δ.

- Προχωράμε, αγοράσαμε ήδη ειδικό μηχάνημα, στην επανέκδοση των ταυτοτήτων μας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

- Αναπτύξαμε, και συμμετέχουμε σε συνεχείς διαβουλεύσεις, έναν δίαυλο επικοινωνίας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, διότι πιστεύουμε στη συνεργασία και γιατί όχι, αργότερα, σε μια Συνομοσπονδία αποστράτων Ε.Δ. και Σ.Α. Ετσι γινόμαστε πιο δυνατοί και υπολογίσιμοι διότι θα διεκδικούμε άμεσα και πιο αποτελεσματικά τα δίκαια αιτήματά μας. Μέσα από αυτές τις διαβουλεύσεις ίσως προκύψει και κάτι θετικό στην εκπλήρωση του δεύτερου στρατηγικού μας στόχου που είναι η δημιουργία ενιαίου ασφαλιστικού φορέα Ε.Δ. και Σ.Α. Πληροφοριακά σας γνωρίζω ότι έχει ωριμάσει πλέον η σκέψη αυτή και σε αξιωματούχους του υπουργείου μας αλλά και σε κομματικούς σχηματισμούς. Ηδη μετά από πρότασή μας, πρόκειται να δημιουργηθεί επιτροπή που θα μελετήσει όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ενοποίηση, επί τέλους, των ασφαλιστικών ταμείων της τ. Α.Π. της τ. Ε.Χ. (δέσμευση κ. Πανούση στη γιορτή των αποστράτων).

- Μετά από επίμονες και επίπονες προσπάθειες καταφέραμε όπως εκπρόσωποι στα ασφαλιστικά μας ταμεία να είναι εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α., ενώ αναλάβαμε πρωτοβουλίες άμεσων επαφών με τους Συνδέσμους μας, επισκεπτόμενοι πολλούς από αυτούς στα κατά τόπους γραφεία τους, μαθαίνοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματά τους και φροντίζοντας για την επίλυσή τους. Παράλληλα ήρθαμε σε επαφή με συνδέσμους αποστράτων συναδέλφων που δεν ανήκουν στην Ομοσπονδία μας ανοίγοντας έτσι τον δρόμο της ενότητας και της κοινής πορείας όλων μας.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Οικονομικού απολογισμού από τον ταμία της Ομοσπονδίας, η έγκρισή του και η συζήτηση για επί μέρους προβλήματα των απόστρατων.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Τη στήριξη του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ) έχει η υποψηφιότητα της Λάρισας, στην προσπάθειά της να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Όπως δήλωσε στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Χριστακόπουλος, το συνέδριο έγινε στη Λάρισα, «στο πλαίσιο της αποκέντρωσης που κήρυξε η ομοσπονδία μας. Κυρίως θέλουμε να ενθαρρύνουμε την προσπάθεια που κάνει η Λάρισα, για να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

* Το Συνέδριο άρχισε το απόγευμα του Σαββάτου, με αγιασμό από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης π. Νικηφόρο, σιγή ενός λεπτού για τους πεσόντες και αποβιώσαντες αστυνομικούς, χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής και ΕΛΑΣ ν. Λάρισας κ. Βασίλειο Διβάνη, χαιρετισμούς των παρευρεθέντων επισήμων, ομιλία από τον θεολόγο κ. Βασίλειο Στεργιούλη με θέμα «Ελληνισμός και Ορθοδοξία, ανάχωμα στον Τζιχαντισμό» και παρουσίαση βίντεο για το Άγιον Όρος, από τον αρχιτέκτονα κ. Βασίλειο Τσολάκη. Εισηγητής του συνεδρίου ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Χριστακόπουλος. Από το συνέδριο εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα του ΔΣ και παρουσιάστηκε ο ισολογισμός- απολογισμός, έγινε τροποποίηση του καταστατικού και εγκρίθηκε ψήφισμα.

Κατά την έναρξη των εργασιών παρέστησαν: Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κων. Αγοραστός, ο γενικός περιφερειακός διευθυντής αστυνομίας Θεσσαλίας Νικ. Γιανέλλος, ο αναπλ. διευθυντής αστυνομίας Λάρισας Δημ. Γατσουνιάς, εκπρόσωποι της 1ης Στρατιάς και του ΑΤΑ, εκ μέρους του δημάρχου Λαρισαίων ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απ. Σουρλατζής, ο πρόεδρος των αποστράτων στρατού κ. Τσιρώνης, εκπρόσωπος των αποστράτων της πυροσβεστικής, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Αθ. Νταβούρας, εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Θεσσαλίας, ο περιφερειακός σύμβουλος και απόστρατος της ΕΛΑΣ κ. Χρ. Καλομπάτσιος και άλλοι προσκεκλημένοι.

Στο συνέδριο πήραν μέρος πάνω από 80 σύνεδροι και παρατηρητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass