ΝΕΟΣ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΟΣ

Έργα υποδομής και ρεαλιστικές ρυθμίσεις χρεών στη ΔΕΥΑ Τυρνάβου

Αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης Στ. Τζιντζιόβας

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2015 8:01

 

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου μετά από μια 20ετή πορεία ο άνθρωπος που έστησε τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τυρνάβου (ΔΕΥΑΤ) ο γενικός της διευθυντής της κ. Στέργιος Τζιντζιόβας να αποχωρήσει από την επιχείρηση λόγω συνταξιοδότησης. Ο Στέργιος Τζιντζιόβας επί δημαρχίας Δημήτρη Κουγιώνη πήρε το ρίσκο να εγκαταλείψει μια σίγουρη και επιτυχημένη καριέρα και να αναλάβει τα ηνία μιας νέας δημοτικής επιχείρησης.

Ήταν το 1994 όταν από το μηδέν ο Στέργιος Τζιντζιόβας έστησε μια από τις πλέον επιτυχημένες ΔΕΥΑ σε επίπεδο χώρας και κυριολεκτικά μακριά από όποιες, ενδεχόμενες, παρεμβάσεις των εκάστοτε δημάρχων έδωσε το προσωπικό του στίγμα και δημιούργησε μια δημοτική επιχείρηση ανθηρή, προσφέροντας στους συνδημότες του από τα καλύτερα και ποιοτικότερα νερά. Πολλές φορές ο κ. Τζιντζιόβας έλεγε με νόημα ότι ο Τύρναβος έχει τόσο καλό και ποιοτικό νερό που είναι καλύτερο και από πολλά εμφιαλωμένα.

Τη θέση του κ. Τζιντζιόβα μετά τη συνταξιοδότησή του ανέλαβε ο κ. Σταύρος Τσαγκαράκος ο οποίος από το 1994 μέχρι και σήμερα ήταν διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας και αναπληρωτής γενικός διευθυντής στη ΔΕΥΑ Τυρνάβου.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Ο νέος γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑ Τυρνάβου, γέννημα θρέμμα και ο ίδιος της ΔΕΥΑ είναι γνώστης όλων των ζητημάτων που απασχολούν την επιχείρηση, έχει συμβάλει στην ανοδική πορεία της επιχείρησης όπως συνέβαλε επίσης στο «πάντρεμα» και ενσωμάτωση στη ΔΕΥΑΤ της προβληματικής ΔΕΥΑ του πρώην Δήμου Αμπελώνα μετά την ένωση των Δήμων Τυρνάβου και Αμπελώνα μέσω του «Καλλικράτη».

Λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Τσαγκαράκος δεν επιθυμεί να μιλήσει αναλυτικά για τις σκέψεις και το πρόγραμμά του για την επιχείρηση σε συνεργασία πάντοτε με την πολιτική ηγεσία της ΔΕΥΑΤ που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, με πρόεδρό της τον ίδιο τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση, ωστόσο τεχνοκρατικά θέτει τους πρώτους στόχους οι οποίοι έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης με νέα δεδομένα διοίκησης και εξωστρέφειας, σε συνεργασία με τους κατοίκους του Δήμου Τυρνάβου.

Επίσης η αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών για τη συνεχή προσφορά καλύτερης ποιότητας ζωής στους κατοίκους του Δήμου Τυρνάβου.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής έργων υποδομής στο ΕΣΠΑ και στο Νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2014-2020, καθώς και ένταξη νέων ώριμων έργων υποδομής στο Νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2014-2020.

Παράλληλα θα προτείνει στη διοίκηση ρεαλιστικό και ευέλικτο διακανονισμό χρεών προς τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου με όφελος του πελάτη και ταυτόχρονη δημιουργία ρευστότητας της επιχείρησης.

Ακόμα θα επιδιώξει συνεργασία με άλλες ΔΕΥΑ για τη μελέτη και υλοποίηση έργων υποδομής και του στρατηγικού σχεδιασμού δράσεων για την αειφορική διαχείριση του Περιβάλλοντος.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΟΣ

Ο Σταύρος Παν. Τσαγκαράκος είναι γεννημένος στην Αθήνα και μένει μόνιμα στη Λάρισα από το 1993.

Είναι παντρεμένος με δυο παιδιά. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών (1985-1990)

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ε.Μ.Π. (1991) με μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία «Περιβαλλοντική αποκατάσταση λιγνιτωρυχείων Πτολεμαΐδας».

Επίσης έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) στο Τμήμα «Περιβαλλοντικός σχεδιασμός έργων υποδομής» με μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία: «Ολοκληρωμένος περιβαλλοντικός σχεδιασμός και διαχείριση υδραυλικών δικτύων υποδομής, στην περίπτωση της πόλης του Τυρνάβου: προβλήματα – προοπτικές».

Μέχρι τώρα έχει λάβει μέρος στη σύνταξη μελετών έργων τοπογραφικών, οδοποιίας, οικοδομικών και υδραυλικών (υδρεύσεις, αποχετεύσεις, βιολογικοί καθαρισμοί). Επίσης έχει επιβλέψει συντάξεις μελετών τοπογραφικών, υδραυλικών, οδοποιίας και κατασκευή δημοσίων έργων υδραυλικών, τοπογραφικών, οδοποιίας στο Β’ΚΠΣ, Γ’ΚΠΣ -ΕΣΠΑ.

Έχει πάρει μέρος ως μέλος επιτροπών αξιολόγησης για έργα περιβάλλοντος με το σύστημα μελέτης κατασκευής από το έτος 2000.

Είναι συντάκτης τεχνικών δελτίων και όλων των σχετικών δελτίων για την ένταξη έργων αλλά και την παρακολούθηση ενταγμένων σε Κ.Π.Σ. υπό κατασκευή έργων.

Από το 1995 έως το 2003 συμμετείχε σε όλες τις επιτροπές παρακολούθησης του Ταμείου Συνοχής για έργα της ΔΕΥΑΤ και συμμετείχε σε όλες τις σχετικές ημερίδες για τα έργα περιβάλλοντος της Ε.Ε.

Έχει άμεση και άριστη συνεργασία με τα στελέχη της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με παράγοντες της Ε.Ε. και των ελληνικών Υπουργείων.

Είχε συνεργασία με το εργαστήριο αναλύσεων επεξεργασμένων λυμάτων και βιοσφαιρών του Ε.Μ.Π. 2004-2005 και με το εργαστήριο αναλύσεων επεξεργασμένων λυμάτων και βιοσφαιρών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας 2007-2012 για τη ΔΕΥΑΤ.

Έχει κάνει δημοσιεύσεις – παρουσιάσεις σε συνέδρια.

Έχει εργασθεί ως καθηγητής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στην ΣΕΦ στο Πολιτικών Μηχανικών. Ήταν μέλος της Κεντρικής αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε.

Είναι μέλος του Τ.Ε.Ε. – Τμήμα κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

Ήταν μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΔΕΥΑ την περίοδο 2008-2014 και από το 2014 μέλος της Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΕΔΕΥΑ.

Είναι μέλος του συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών ν. Λάρισας και μέλος του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών ν. Λάρισας.

ΛΕΖΑΝΤΑ:

Ο νέος γενικός της ΔΕΥΑ Τυρνάβου κ. Σταύρος Τσαγκαράκος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass