ΚΟΥΦΑΡΙ «ΚΟΣΜΕΙ» ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το γατάκι «έφυγε» δεν υιοθετείται

*Φόλες σε παιδική χαρά των Φαρσάλων

Δημοσίευση: 12 Απρ 2018 20:16

Το κατάστημα στην οδό Παλαιστίνης στη Λάρισα ξενοικιάστηκε. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα «φανερώνει» ότι πέρασε καιρός από τότε που ήταν ανοιχτό και εξυπηρετούσε πελάτες. Το ίδιο όμως και η ανακοίνωση στην τζαμαρία, «το γατάκι δίνεται για υιοθεσία».

Οι περαστικοί παραβλέποντας τη σκόνη, τις μπογιές στη βιτρίνα του καταστήματος αναζήτησαν το γατάκι. Τα πιάτα ήταν άδεια και αναποδογυρισμένα, το φαγητό και το νερό είχαν τελειώσει, νιαούρισμα δεν ακουγόταν. Το γατάκι που ήταν κλεισμένο σε ξενοίκιαστο κατάστημα στην οδό Παλαιστίνης δεν υιοθετήθηκε, ψόφησε. Εδώ και καιρό, και το κουφάρι του «κοσμεί» ακόμα τη βιτρίνα του καταστήματος, «κανείς δεν ενδιαφέρθηκε» λένε κάτοικοι της περιοχής «τουλάχιστον να το μαζέψει, αφού αδιαφόρησε να το ταΐσει».

Κάποιοι ζητούν την παρέμβαση τουλάχιστον φιλοζωικών οργανώσεων, «δεν μπορούν να αφήνουν ένα ζώο κλεισμένο μέσα σε ένα κατάστημα, χωρίς φαγητό και νερό. Να είναι νεκρό και να μην το μαζεύει κανείς. Αποτελεί εστία μόλυνσης».

Η ανακοίνωση στην τζαμαρία του καταστήματος για την υιοθεσία της γάτας καλεί τους ενδιαφερόμενους να ζητήσουν πληροφορίες από άλλο κατάστημα της περιοχής. Το κουβάρι όμως, που δεν έπαιζε η συγκεκριμένη γάτα περιπλέκεται και άλλο μιας και η υπεύθυνη του καταστήματος λέει ότι αυτή η συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη είχε γίνει προ διετίας. Όταν το κατάστημα ξενοικιάστηκε διαπίστωσαν ότι μέσα βρισκόταν μια γάτα. Μπήκε από ανοιχτό παράθυρο και γέννησε τα γατάκια της. Αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη ο οποίος άφησε τα κλειδιά προκειμένου να τα ταΐζουν. «Ενημερώσαμε τη φιλοζωική και μας είπαν ότι από τη στιγμή που τα φροντίζουμε εμείς δεν υπάρχει πρόβλημα», αναφέρει η υπεύθυνη του παρακείμενου καταστήματος. Τελικά επιβίωσε μόνο ένα γατάκι και μετά από μέρες η γάτα με το μωρό της έφυγαν. «Ειδοποιήθηκε ξανά ο ιδιοκτήτης να καθαρίσει τον χώρο και να κλείσει το παράθυρο μέσω του οποίου έβρισκαν πρόσβαση οι γάτες. Όντως ήρθε καθάρισε και πήρε πίσω τα κλειδιά». Αυτό όπως αναφέρουν έγινε πριν ένα χρόνο, οπότε και οι επαγγελματίες της περιοχής έπαψαν να πηγαίνουν στο άδειο κατάστημα μιας και ήταν σίγουροι ότι το παράθυρο είχε κλείσει και γάτες δεν υπήρχαν που να χρειάζονται φροντίδα.

Έναν χρόνο μετά άγνωστο πώς ένα γατάκι μπήκε μέσα και ψόφησε.

ΦΟΛΕΣ

 Τα μάτια του δάκρυσαν όταν άφησε την τελευταία του πνοή στον πάγκο του κτηνιάτρου. Ένα ημίαιμο κουτάβι 4 μηνών προχθές το μεσημέρι στα Φάρσαλα κατανάλωσε φόλα. Το κουτάβι το φρόντιζαν εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Φαρσάλων και οι ίδιοι το μετέφεραν και στον κτηνίατρο προκειμένου να το σώσουν αλλά ήταν αργά.

Το δηλητήριο που κατανάλωσε το τετράποδο, όπως αναφέρουν οι φιλόζωοι της περιοχής, είχε τοποθετηθεί σε παιδική χαρά και το περιστατικό σημειώθηκε όταν έπαιζαν εκεί γύρω παιδιά. «Κινδυνεύουν και παιδιά από τις φόλες», υπογραμμίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι η κακοποίηση ζώου διώκεται ποινικά με 1 έως 5 χρόνια φυλακή, 5.000 έως 15.000 ευρώ χρηματική ποινή και 30.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για κάθε ζώο που δηλητηριάζεται ή δολοφονείται. 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass