ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ 10ΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Θερινός κύκλος κινητοποιήσεων από την ΕΟΑΣΚ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2018 15:40

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ εκφράζοντας τις ευχές του στον Β. Μπούτα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας, να ξεπεράσει γρήγορα τον τραυματισμό του και να βρεθεί πάλι στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Τη συνεδρίαση απασχόλησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και τα οποία σχετίζονται με την άγρια φορολογία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, τις μεγάλες εισφορές στον ΕΛΓΑ χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αποζημίωση, τα κάθε είδους χαράτσια όπως ΕΝΦΙΑ κλπ που παίρνουν από τις τσέπες πάνω από το 50% του καθαρού αγροτικού εισοδήματος.


Αποφασίστηκε η συμμετοχή σε 10ήμερο αγωνιστικών δράσεων, με βάση τις παρακάτω επισημάνσεις:
«Τα προβλήματα οξύνονται από τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις συμφωνίες στο πλαίσιο της ΚΑΠ της ΕΕ που θα μεγαλώσουν με τη νέα αναθεώρηση της, αφού θα περικοπούν επιπλέον οι επιδοτήσεις – ενισχύσεις. Όλα αυτά συμβάλουν στη γρηγορότερη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια επιχειρηματιών, μεγαλοαγροτών και την επιτάχυνση του ξεκληρίσματός μας.
Ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν θα είναι σκληρός και επίμονος, δεν θα λυθεί σε μια κινητοποίηση όσο μαζική και πετυχημένη και αν είναι. Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και δυνάμωμα της συμμαχίας με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους ώστε ο αγώνας μας να γίνεται πιο αποτελεσματικός και να έχει προοπτική.
Αν δεν υπήρχε η ΕΟΑΣΚ, οι άλλες Ομοσπονδίες και οι Αγροτικοί Σύλλογοι, αυτό το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που εκφράζετε μέσα από την Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων (ΠΕΜ) δεν θα γίνονταν κινητοποιήσεις φέτος και δεν θα είχαμε καταφέρει να αποσπάσουμε τις δεσμεύσεις από το υπουργείο σχετικά με το ακατάσχετο των 15.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και να ανακόψουμε τα χειρότερα μέτρα που είχε η κυβέρνηση δρομολογήσει για αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και επιβολή πράσινου τέλους στο νερό. Άλλωστε πριν 2 χρόνια κερδίσαμε μέσα από τους αγώνες μας εμείς οι αγροτοκτηνοτρόφοι το αφορολόγητο που θέλουν τώρα να το πετσοκόψουν.
Το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ και στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΠΕΜ, αποφάσισε τη συμμετοχή στο αγωνιστικό 10ήμερο πανελλαδικής δράσης στα τέλη Ιούνη με στόχο να αναδείξουμε τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε ικανοποίηση των δίκαιων και ουσιαστικών αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε. Στην περιοχή της Καρδίτσας θα συναποφασίσουμε με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους για τη μορφή και τον τόπο των παρεμβάσεων.
Aποφασίστηκε επίσης η ΕΟΑΣΚ να πάρει μέρος στην αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική πορεία που προγραμματίζετε από το φιλειρηνικό κίνημα της περιοχής για τις 13 Μάη στη Λάρισα (θα υπάρχουν λεωφορεία από Καρδίτσα).
Το επόμενο διάστημα και στο πλαίσιο του παραπάνω προγραμματισμού θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις Α.Σ. και περιοδείες της ΕΟΑΣΚ στα χωριά για ενημέρωση και οργάνωση των αγωνιστικών παρεμβάσεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass