ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΘΕΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ανθρώπινο τείχος σε Βόλου και Καραμανλή

*Κατήγγειλαν καθυστέρηση των τοπικών αρχών στον χαρακτηρισμό της Βόλου από εθνική σε αστική οδό

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2018 22:55

Ανθρώπινο τείχος δημιούργησαν χθες κάτοικοι της συνοικίας Αγίου Γεωργίου στη διασταύρωση της λεωφόρου Καραμανλή με την οδό Βόλου, πραγματοποιώντας κατάληψη και των δύο ρευμάτων κίνησης των οχημάτων και επαναφέροντας, γι’ άλλη μια φορά, το πάγιο αίτημά τους: «Όχι άλλα θύματα. Δώστε λύση τώρα! Να χαρακτηριστεί αστική, η εθνική οδός Βόλου».

Κατήγγειλαν τις τοπικές Αρχές για καθυστέρηση στην επίλυση του αιτήματός τους και αποφάσισαν να εντείνουν τη διαμαρτυρία τους με πολυπληθή παρουσία κατοίκων της συνοικίας, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

«Να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Το μήνυμα πρέπει να φτάσει στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών: Να εκτρέπονται οι νταλίκες

προς την περιφερειακή Τρικάλων και Κοζάνης και να μην περνούν μέσα από την πόλη», ζήτησε ο π. Νικηφόρος, που ηγήθηκε της χθεσινής διαμαρτυρίας, μαζί με εκπροσώπους δέκα φορέων της συνοικίας, υποστηρίζοντας ότι η απειλή είναι καθημερινή στην οδό Βόλου, για τους 1.000 μαθητές και τους χιλιάδες κατοίκους όλης της πόλης, που τη διασχίζουν.

«Χρειάζονται περισσότεροι φωτεινοί σηματοδότες και πεζοφάναρα κατά μήκος της οδού Βόλου», τόνισε και ο πρόεδρος της 3η Δημοτικής Κοινότητας κ. Κώστας Ζέβλας, ενώ η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου, που στήριξε με τη παρουσία της τη διαμαρτυρία των κατοίκων, τους παρότρυνε να παρουσιαστούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ασκηθεί πίεση για να δοθεί λύση, και δήλωσε παράλληλα: «Όχι άλλες ευχές, αλλά πράξεις. Έχουν χαθεί τόσες ζωές και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, πάνω σε αυτό το θέμα. Τρία πράγματα πρέπει να γίνουν. Να επισκεφθεί και να πιέσει ο δήμαρχος Λαρισαίων τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζη για την επίλυση του θέματος της εισόδου βαρέων οχημάτων στον ιστό της πόλης, να χαρακτηριστεί η οδός Βόλου ήπιας κυκλοφορίας και να γίνει μελέτη για την ανατολική παράκαμψη της πόλης. Όλα είναι στο χέρι της δημοτικής Αρχής, να τα κάνει πράξη».

Απ’ την άλλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Τσιαούσης δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες από την δημοτική Αρχή για την επίλυση των προβλημάτων της συνοικίας και υποστήριξε πως: «Είναι έτοιμη η μελέτη του Δήμου Λαρισαίων, για τη δημιουργία περισσότερων διαβάσεων και φωτεινών σηματοδοτών και διαγραμμίσεων, στην οδό Βόλου».

ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Η συγκέντρωση των κατοίκων έγινε στο σημείο της οδού Βόλου, όπου πριν λίγες μέρες βρήκε τον θάνατο μια 82χρονη, η οποία προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο, στη διάβαση πεζών, σε ένα εκ των τριών πεζοφάναρων που υπάρχουν κατά μήκος της.

Οι κάτοικοι, υψώνοντας πανό με συνθήματα, όπως: «Ατύχημα ή θυσία», «Όχι άλλο αίμα στην οδό Βόλου. Δώστε λύση τώρα», «Όχι νταλίκες κοντά στα σχολεία», «Να φύγουν οι νταλίκες και να μείνουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους», μαζί με μαθητές σχολείων της συνοικίας πραγματοποίησαν πορεία κατά μήκος της οδού Βόλου, με κατεύθυνση προς τη διασταύρωσή της με την λεωφόρο Καραμανλή, όπου και δημιούργησαν ανθρώπινο κλοιό, εμποδίζοντας τη διέλευση οχημάτων σε κάθε κατεύθυνση.

Στο σημείο εκείνο, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας. πραγματοποίησαν τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων που σκοτώθηκαν σε ατυχήματα στην οδό Βόλου.

Στην πορεία και την κατάληψη των κατοίκων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι Λαρισαίων κ. Μάριος Ξηρομερίτης, Δημ. Γεωργάκης, Γ. Μπαζιάνας, εκπαιδευτικοί των σχολείων της συνοικίας, κ.ά.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass