ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Στην Ελασσόνα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2018 22:17

Μία ιστορική επίσκεψη σηματοδοτεί τα εκκλησιαστικά και κοινωνικά «δρώμενα» της επαρχίας Ελασσόνας και όχι μόνο, αφού αυτό το Σαββατοκύριακο (Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαΐου) ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος θα επισκεφθεί την Ελασσόνα.

Όπως έγινε γνωστό, η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Καλλίνικο, ο οποίος έγινε μοναχός και εμόνασε για πολλά χρόνια στην Ι. Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας Ελασσόνας, στις αρχές του 19ου αιώνα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της «οικοδέσποινας» Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος:

-Αύριο, Σάββατο 19 Μαΐου, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας για να προσκυνήσει τα Ιερά Λείψανα του Αγίου, ενώ στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ελασσόνας «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση το τόμου «Καλλίνικος Ολυμπιώτης, Πατριάρχης Αλεξανδρείας», παρουσία της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου. Μετά την παρουσίαση του ιστορικού τόμου θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση προς τιμήν του Μακαριωτάτου.

-Μεθαύριο Κυριακή 20 Μαΐου, το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας θα τελεσθεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, όπου θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος.

Τέλος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μεθαύριο Κυριακή ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος θα επισκεφθεί και την Ι. Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας Ελασσόνας, για να γνωρίσει από κοντά το μοναστήρι, όπου εμόνασε για πολλά χρόνια ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Καλλίνικος Ολυμπιώτης.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass