ΜΕΣΩ ΤΟΥ WORLDVENTURES FOUNDATION ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Μια εθελοντική ημέρα έρχεται στη Λάρισα

* Στις 3 Ιουλίου θα βρεθούν στην Παιδική Στέγη και αυτό θα αποτελέσει την παρθενική τους ενέργεια

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2015 7:52

Του Κ. Γκιάστα

Σε μια χώρα όπου ο τουρισμός θεωρείται η βαριά της βιομηχανία, είναι απόλυτα λογικό να έχουμε γνωρίσει τα οφέλη του εναλλακτικού, ιατρικού, ιαματικού, συνεδριακού, αγροτικού, θρησκευτικού και πολλών άλλων ειδών τουρισμού. Όμως τα οικονομικά προβλήματα που την ταλανίζουν τα τελευταία έτη έφεραν στο προσκήνιο και ένα άλλο είδος, αυτό του εθελοντικού τουρισμού. Έκανε την εμφάνισή του στη μακρινή Γουατεμάλα (ναι, ναι στη χώρα που έγιναν οικονομικά... θαύματα με την έλευση του ΔΝΤ), μέσω του ιδρύματος Worldventures Foundation, το οποίο συνεργάζεται με τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και σύμφωνα με τους ίδιους έχει σαν στόχο να προσφέρει έναν καλύτερο τρόπο ζωής σε παιδιά από όλον τον κόσμο. Εκεί χτίστηκαν δεκάδες σχολεία με μπουκάλια και φτηνά υλικά από εθελοντές ταξιδιώτες που αφιέρωσαν χρήματα και χρόνο για να βοηθήσουν. Ωστόσο αυτό που ετοιμάζεται στη Λάρισα είναι λίγο διαφορετικό, τόσο σε αριθμό ατόμων όσο και σε μέγεθος έργων. Εδώ μια ομάδα 20 ατόμων περίπου θα καλλωπίσουν την Παιδική Στέγη σε μια εθελοντική ημέρα. Έτσι για αρχή...

«Γεννήθηκε από στόμα σε στόμα» μας λένε με μια φωνή οι Αντωνία Σαγώνα και Γιώργος Ντάνας που είναι εκ των συντονιστών της δράσης και μίλησαν στην «Ε».

Αρχικά αναφέρονται στο τι είναι το συγκεκριμένο ίδρυμα τονίζοντας πως ενώ δημιουργήθηκε για να προσφέρει στα μέλη του τη δυνατότητα ποιοτικών διακοπών με μειωμένες τιμές και VIP πλεονεκτήματα, δεν έμεινε εκεί καθώς «διοργανώνει εθελοντικά πακέτα ταξιδίου στα οποία απολαμβάνουν τις διακοπές τους, ενώ ταυτόχρονα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν εθελοντική εργασία σε κάποιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Φυσικά, μέρος των χρημάτων που δίνουν για τη διαμονή τους, πηγαίνουν στον οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα, το Worldventures Foundation συνεργάζεται με τον «Δεσμό», ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων, δυναμικών ανθρώπων για την ανάγκη να αξιοποιηθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά η ιδιωτική πρωτοβουλία στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, καθώς και η κοινή αντίληψη επαγγελματισμού».

Στη Λάρισα βέβαια σαφώς και τα δεδομένα αλλάζουν. Ωστόσο η φιλανθρωπική δράση παραμένει ίδια «η πρώτη δράση θα είναι διακριτική για αρχή. Θα βάψουμε και θα συντηρήσουμε ό,τι χρειάζεται συντήρηση. Θα γίνει δηλαδή ένας γενικός καλλωπισμός τόσο του εξωτερικού χώρου όσο και του εσωτερικού. Εμείς θα κάνουμε αυτό για αρχή και στη συνέχεια θέλουμε να γίνει κάτι που θα βοηθήσει πραγματικά».

Εκτός από την εθελοντική εργασία των πρώτων 20 περίπου μελών – εθελοντών θα συγκεντρωθούν και κάποια χρήματα για να αγοραστούν υλικά που θα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά στην επόμενη σεζόν.

«Επίσης θα γίνει ένα δίωρο μάθημα καθώς θα εκμεταλλευτούμε το γεγονός πως στην παρέα των εθελοντών είναι και αρκετοί δάσκαλοι. Θα μιλήσουμε για το bullying και έπειτα θα πάρουμε μεγάλες κόλλες για να ζωγραφίσουμε για τη διαφορετικότητα ενώ στο τέλος θα τραγουδήσουμε και για τα άλλα σημεία του πλανήτη. Αυτό θα κάνουμε για αρχή και από τον Σεπτέμβριο θέλουμε να κάνουμε κάτι πολύ πιο μαζικό με αντίκτυπο» υπογράμμισαν.

Σύμφωνα με τους ίδιους το Worldventures Foundation πιστεύει ότι κάθε παιδί έχει το δικαίωμα για ένα ασφαλές περιβάλλον, για φαγητό και για εκπαίδευση. Χρησιμοποιώντας το μοντέλο του εθελοντικού τουρισμού, δημιουργεί ευκαιρίες για ανθρώπους, οικογένειες και ομάδες να υπηρετήσουν βασικές ανάγκες των παιδιών παγκοσμίως.

Η συνεισφορά αυτή αποτελεί μια πράξη αγάπης, φροντίδας και κοινωνικής ευαισθησίας, απόλυτα συνυφασμένη με την εταιρική κοινωνική κουλτούρα της WorldVentures καθώς όλες οι εκδηλώσεις φιλανθρωπικού ενδιαφέροντος της εταιρίας υπάγονται κάτω από την ιδέα του «Make a living, Giving» που προέρχεται από το γενικότερο σλόγκαν της, που δεν είναι άλλο από το «Make a living, Living».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass