Σύσκεψη σήμερα στο Επισκοπείο για την εξόδιο Ακολουθία του Ιγνατίου

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2018 15:00

Σύσκεψη στο Επισκοπείο

Σύσκεψη στο Επισκοπείο της οδού Ιωαννίνων συγκαλεί σήμερα Πέμπτη στις 12 μ. ο τοποτηρητής της Μητρόπολης, μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος με τη συμμετοχή του δημάρχου Λαρισαίων, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, του διοικητή της 1ης Στρατιάς, του αρχηγού ΑΤΑ και του αστυνομικού διευθυντή Λαρίσης, προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της εξοδίου Ακολουθίας, ενώ λίγο πριν τη σύσκεψη ο Σεβασμιότατος θα τελέσει τρισάγιο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ που βρίσκεται στον πρώτο όροφο της Μητρόπολης.

Ενδεχομένως αμέσως μετά τη σύσκεψη θα ανακοινωθεί ο χρόνος κατά τον οποίον θα έρθει το σκήνωμα του Ιγνατίου, όπως και οι λεπτομέρειες που αφορούν στο πρόγραμμα ταφής του, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται η σορός του, για την έλευση του σκηνώματος στην πόλη. Σύμφωνα με πληροφορίες το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη αναμένεται στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο.

Αναμένεται αρχικά να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Άγιο Αχίλλιο. Στη συνέχεια η ταφή του, όπως έγραψε χθες η «Ε» θα γίνει στον χώρο πίσω από το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου. Ο χώρος μάλιστα ελέγχθηκε χθες από κλιμάκιο του δήμου.

*Επίσης σήμερα Πέμπτη το πρωί 7-9.15, θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο ο όρθρος και η Θ.Λειτουργία και Μνημόσυνο για τα τριήμερα του μακαριστού Ποιμενάρχη Ιγνατίου υπέρ ανάπαυσης της αρχιερατικής του ψυχής, με την ενοριακή επιτροπή να καλεί τους πιστούς να ενώσουν τις προσευχές τους στον Ύψιστο Θεό!

ΤΡΙΣΑΓΙΟ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, πληροφορηθείς την εκδημία του αειμνήστου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου, τέλεσε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιεράρχου, περιστοιχούμενος από κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.

Επίσης ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης, με την παρουσία των κληρικών της πόλεως και των υπαλλήλων των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως. Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, από τον Νοέμβριο 2013 έως τον Μάρτιο 2014, χρημάτισε Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του, διακονώντας τις λειτουργικές και διοικητικές ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως. Φρόντισε για την κατ’ οίκον νοσηλεία και φροντίδα του γέροντος μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου. Είχε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και οργάνωσε την Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, στον οποίο και παρέδωσε τη διαποίμανση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να σημειωθεί ότι, παρά τη σύντομη Τοποτηρητεία του, έγινε ιδιαίτερα αγαπητός από τον κλήρο της Πιερίας και κέρδισε τη συμπάθεια και τον σεβασμό των πιστών. Υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, πρότεινε τη διοργάνωση στην Πιερία της 29ης Διεθνούς Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων για Θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λεπτοκαρυά τον Οκτώβριο 2017. Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μόλις πληροφορήθηκε την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τοποτηρητού Κίτρους Ιγνατίου, επικοινώνησε με τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αχίλλιο Τσούτσουρα, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του καθώς και των κληρικών και πιστών της τοπικής Εκκλησίας. Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης οι σημαίες έχουν αναρτηθεί μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους της τοπικής Εκκλησίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass