Κόβει νερό η ΔΕΥΑ Τυρνάβου!

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΕΛΑΧΙΣΤΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΧΡΕΩΝ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2018 22:04
Την τήρηση του κανονισμού της ΔΕΥΑΤ αποφάσισε η διοίκηση της επιχείρησης στην τελευταία συνεδρίασή της για τους κακοπληρωτές, δηλαδή διακοπή του νερού σε οικίες και καταστήματα Την τήρηση του κανονισμού της ΔΕΥΑΤ αποφάσισε η διοίκηση της επιχείρησης στην τελευταία συνεδρίασή της για τους κακοπληρωτές, δηλαδή διακοπή του νερού σε οικίες και καταστήματα

Φαίνεται ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου σε ό,τι αφορά σε εκείνους που χρωστούν, δεν πληρώνουν το νερό ύδρευσης στις πόλεις Τύρναβο, Αμπελώνα και τα χωριά.

Ωστόσο μετά την πολιτική καλής θέλησης της επιχείρησης προς τους κακοπληρωτές δίνοντας τη δυνατότητα μέχρι τέλος Ιουνίου, αλλά και τώρα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους αναγκαστικά η ΔΕΥΑ Τυρνάβου ήδη έχει αρχίσει τις διακοπές του νερού ύδρευσης σε εκείνους που χρωστούν, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά προς τους καταναλωτές. Δηλαδή προς εκείνους τους καταναλωτές που είναι συνεπείς και πληρώνουν κάθε τρίμηνο το λογαριασμό τους και προς εκείνους που αδιαφορούν.

Σε επιστολή της ΔΕΥΑΤ η οποία θα φτάσει στα σπίτια και καταστήματα με τον ερχόμενο λογαριασμό εξηγεί γιατί δεν μπορεί η επιχείρηση να ανέχεται τους κακοπληρωτές οι οποίοι δεν ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες ή οικονομικά ασθενέστερες, να μην πληρώνουν το νερό που καταναλώνουν έναντι των καλοπληρωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑ Τυρνάβου είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), κοινωφελής και μη κερδοσκοπική επιχείρησημε δική της οικονομική και τεχνική αυτοτέλεια. Δεν ανήκει στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και δεν χρηματοδοτείται ούτε από το Ελληνικό Δημόσιο ούτε και από το Δήμο Τυρνάβου. Οι υπηρεσίες της είναι ανταποδοτικές και από τις εισπράξεις της, δηλαδή από τους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης καλύπτει όλα τα έξοδα λειτουργίας της όπως π.χ. τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, τη συντήρηση των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, την κατασκευή νέων έργων,τη μισθοδοσία του προσωπικού κ.λπ.

Είναι επιτακτική ανάγκη η ταμειακή ρευστότητα της επιχείρησης με σκοπό τη χρηματοδότηση των εξόδων λειτουργίας της αλλά και νέων έργων για την προσφορά καλύτερης ποιότητας ζωής στους κατοίκους του Δήμου.

Σύμφωνα με την επιστολή – έκκληση η «η ΔΕΥΑ Τυρνάβου προχώρησε σε νέα ρύθμιση οφειλών των καταναλωτών με διακανονισμό και με ευνοϊκότερους όρους, από τον Απρίλιο του 2018 με συνεχόμενη παράταση έως και 29 Ιουνίου του 2018, αντιλαμβανόμενη τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Δυστυχώς, λίγοι καταναλωτές ενδιαφέρθηκαν και διακανόνισαν τις οφειλές τους, η πλειονότητα όμως των οφειλετών καταναλωτών δεν προσήλθαν για να τις ρυθμίσουν.

Η επιχείρηση πλέον είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε διακοπές υδροδότησης σύμφωνα με τον Κανονισμό Υδρευσης και είναι δυσάρεστο το φαινόμενο οι ίδιοι οι καταναλωτές με την αδιαφορία τους να υποχρεώνουν την επιχείρηση στην πράξη αυτή. Όμως, η ΔΕΥΑ Τυρνάβου έχει χρέος προς τους καταναλωτές που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και για λόγους ισονομίας να εφαρμόσει πλέον κατά γράμμα τους κανονισμούς λειτουργίας της.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους καταναλωτές που με την εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών τους βοηθούν την επιχείρηση να παραμένει υγιής και να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο την παροχή υπηρεσιών της.

Και η ΔΕΥΑ Τυρνάβου ολοκληρώνει σημειώνοντας: «Καλούμε τους οφειλέτες καταναλωτές να αναλογιστούν τις υποχρεώσεις τους προς την επιχείρηση και προς το κοινωνικό σύνολο και να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία της ΔΕΥΑΤ ώστε ακόμη και τώρα να διακανονίσουν τις οφειλές τους, σύμφωνα με την ευνοϊκή ρύθμιση της 10/2018 Απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Τυρνάβου (έως 100 δόσεις και ελάχιστη μηνιαία δόση 20 ευρώ), πριν από την προγραμματισμένη διακοπή της υδροδότησής τους.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass