ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Δημοτικό Συμβούλιο για το δημοψήφισμα

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2015 19:45

 

Για την «τρέχουσα πολιτική κατάσταση» συνεδριάζει εκτάκτως στις 2 σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, μετά από αίτημα τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Το κοινό αίτημα των επικεφαλής των παρατάξεων (Ρένας Καραλαριώτου, Κώστα Τζανακούλη, Έκτορα Νασιώκα και Ντίνου Διαμάντου) έγινε και τυπικά αποδεκτό χθες από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημ. Τάχο μετά και την κατάθεση κειμένου που φέρει τις υπογραφές δημοτικών συμβούλων των τεσσάρων κινήσεων και έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο, θα συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι αντί για χθες το μεσημέρι που ζητούσαν οι παρατάξεις.

Οι κινήσεις της αντιπολίτευσης (σ.σ. στην πρωτοβουλία δεν συμμετέχει η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ) ζητούν την έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου το συμβούλιο να ζητήσει από την κυβέρνηση «άμεση ακύρωση της διενέργειας του δημοψηφίσματος», να απαιτήσουν εξηγήσεις «από την κυβέρνηση για τη μη απόδοση των συντάξεων στο ακέραιο και στον προβλεπόμενο χρόνο» και τέλος, να διαμορφωθεί ένα «σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτου ανάγκης».

Ειδικά για το τελευταίο, η αντιπολίτευση ζητά τη «διαμόρφωση ενός σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτου ανάγκης σε συνεργασία με κάθε εμπλεκόμενο φορέα της δημόσιας διοίκησης και της παραγωγικής διαδικασίας που να αποβλέπει στην προετοιμασμένη αντιμετώπιση πιθανών ραγδαίων εξελισσόμενων δραματικών καταστάσεων στους τομείς της ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής, της διατροφικής επάρκειας και της επαρκούς υγειονομικής κάλυψης».

Όπως επίσης «ο Δήμος Λαρισαίων να αποφασίσει, καταρχήν μέχρι 31/7/2015, και ανάλογα αν απαιτηθεί και κριθεί ανάγκη να παραταθεί, την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών από το Δήμο σε επίπεδο δημοσίων αγαθών (νερού, αποχέτευσης, καθαριότητας) χωρίς διακοπή σε καμία περίπτωση σε κανέναν. Τη μη ύπαρξη αναγκαστικών μέτρων για την απαίτηση είσπραξης χρεών προς το Δήμο από κάθε Δημότη. Την απαίτηση ως Δήμος για λογαριασμό όλων των δημοτών προς κάθε άλλη επιχείρηση παροχής υπηρεσιών και αγαθών (αερίου, τηλεφωνίας, μεταφορών) να ενεργήσει ανάλογα με το Δήμο και, να μη διακόψει την παροχή αλλά, και να μην προβεί σε αναγκαστικά μέτρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass