Απεβίωσε ο Νίκος Κατσανούλης

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2018 15:00

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το μεσημέρι σε ηλικία 82 χρόνων ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Κατσανούλης, ένας από τους τελευταίους δημοσιογράφους που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη νεότερη ιστορία της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Ο Νίκος Κατσανούλης γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1936, στα Τρίκαλα. Από τα μαθητικά του χρόνια ήταν ερωτευμένος με τη δημοσιογραφία. Μαθητής ακόμα του Γυμνασίου ασχολούνταν ερασιτεχνικά και έγραφε αθλητικά ρεπορτάζ για τον Γυμναστικό Σύλλογο της πόλης, τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, καθώς και πολιτιστικά, συνεργασθείς με την «Ελευθέρα Γνώμη» και τα «Τρικαλινά Νέα», όπου εργάζονταν οι Ευθ. Λώλης, Δημ. Σαμπανίκος και ο αείμνηστος Αλέκος Κορδαλής.

Άρχισε επαγγελματικά τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία το 1962, όταν προσελήφθη στην εφημερίδα «Αναγέννηση» Τρικάλων, στην οποία εργάζονταν ο Θεολόγης Τριανταφύλλου, που του συμπαραστάθηκε στα πρώτα του βήματα, ο Κώστας Παπαδογιώργος και ο Στέλιος Πούσιος. Το 1965 έκανε το «μεγάλο άλμα» και μετακόμισε στη Λάρισα, αφού η «Αναγέννηση» ανέστειλε την έκδοσή της.

Έμεινε άνεργος για αρκετό διάστημα. Από 1ης Σεπτεμβρίου 1965 ήταν επίσημα συντάκτης στον «Ημερήσιο Κήρυκα», όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, οπότε συνταξιοδοτήθηκε το 1996. Δηλαδή 33 χρόνια, γεμάτα χαρές, λύπες και δημοσιογραφικές επιτυχίες. Μια καριέρα που πέρασε από «πέτρινα χρόνια» και άλλες καταστάσεις. Άντεξε στο πέρασμα του χρόνου. Στην πορεία αυτή του συμπαραστάθηκε η σύζυγος του Μαρίνα, με την οποία είχε παντρευτεί το 1967. Πέρασε από όλα τα είδη του ρεπορτάζ με σημαντική επιτυχία.

Στη Λάρισα ξεκίνησε ως συντάκτης νύχτας και την ημέρα έκανε αθλητικό ρεπορτάζ. Ο Νικ. Κατσανούλης διετέλεσε συντάκτης του αστυνομικού, εργατικού, αγροτικού, αθλητικού, νομαρχιακού, δημοτικού ρεπορτάζ, υπεύθυνος πολιτιστικής σελίδας καθώς και σύμβουλος Εκδοσης του «Ημερησίου Κήρυκα». Για αρκετά χρόνια είχε τη στήλη των σχολίων με τίτλο «Λαρισινά και άλλα» με το ψευδώνυμο «Πελασγός». Υπήρξε ανταποκριτής των εφημερίδων «Ελληνικός Βορράς» Θεσσαλονίκης, «Αθλητική Ηχώ», «Μπάλα», «Αθλητισμός» Αθηνών και του περιοδικού «Αθλητικά Χρονικά».

Ήταν μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας  Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας από το 1969. Διετέλεσε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Υπήρξε μέλος της Τοπικής Επιτροπής Μπάσκετ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα καθώς και μέλος της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων.

* Η κηδεία του Νίκου Κατσανούλη θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα από τον ιερό ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο νέο Κοιμητήριο. Η σορός του θα βρίσκεται στον ιερό ναό μία ώρα νωρίτερα, στις 5 μ.μ., για τον τελευταίο αποχαιρετισμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass