Στους «τελικούς» για το βραβείο Pompidou

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2018 22:14
Από την παρουσίαση της υποψηφιότητας στη Λάρισα, στα τέλη του προηγούμενου Μαΐου παρουσία του τότε υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη Από την παρουσίαση της υποψηφιότητας στη Λάρισα, στα τέλη του προηγούμενου Μαΐου παρουσία του τότε υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη

Παρούσα στους τελικούς για την απονομή του βραβείου Πρόληψης του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής από 11 μέχρι και 13 Σεπτεμβρίου θα είναι η Λάρισα και η Ελλάδα, καθώς η υποψηφιότητα του Εργαστηρίου Ζωής του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Ε», πέρασε τα τελευταία 24ωρα και από τη δοκιμασία της ημιτελικής φάσης.

Μεγάλη χαρά, ικανοποίηση, αλλά και κορύφωση της αγωνίας σκόρπισε η είδηση της επιλογής του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας που εκπροσωπεί την πόλη και τη χώρα και περνάει πλέον στη φάση των τελικών, για το Βραβείο Πρόληψης POMPIDOU 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όπως είναι ήδη γνωστό η υποψηφιότητα της Λάρισας αφορά στο Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης, που αποτελεί μια καλή ευρωπαϊκή πρακτική και κερδίζει καθημερινά έδαφος στις συζητήσεις στην ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα.

Το «Εργαστήρι Ζωής» είναι μια πρωτότυπη και καινοτόμος δομή του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΟΚΑΝΑ και συνδυάζει μέσα από πρωτότυπες μεθόδους βιωματικής επικοινωνίας, διάφορες μορφές τέχνης και πολιτισμού, με τα σύγχρονα μηνύματα της Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων, ενώ ταυτόχρονα άνοιξε έναν γόνιμο διάλογο με τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού, για την ανακάλυψη νέων προσεγγίσεων στο θέμα της αντιμετώπισης των εξαρτητικών συμπεριφορών μέσα από την Τέχνη.

Σήμερα, το Εργαστήρι λειτουργεί στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Μανωλάκη, συνδυάζοντας την πρόληψη, την τέχνη και τον πολιτισμό, με πολλά τμήματα και εκατοντάδες πλέον παιδιά, εφήβους και ενήλικες, προσφέροντας εντελώς δωρεάν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με ειδικούς και κοινωνικούς επιστήμονες, ενισχύοντας σημαντικά σύγχρονα πεδία των ανθρώπινων σχέσεων όπως η επικοινωνία, η έκφραση των συναισθημάτων, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η διαχείριση του θυμού, η διαχείριση του πένθους κ.λπ.

Η «Ε» εύχεται καλή επιτυχία στους τελικούς για το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας, που εκπροσωπεί επάξια την πόλη μας και τη χώρα.

Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass