Ασφαλτοστρώνεται η οδός Βόλου

ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ, ΕΝΩ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΟΔΟΙ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΩΝ – ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2018 22:12
Η οδός Φαρσάλων Η οδός Φαρσάλων

Από την οδό Βόλου ξεκινούν, την ερχόμενη εβδομάδα, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης τριών κεντρικών οδών που αποτελούν πύλες εισόδου – εξόδου της Λάρισας.

Το έργο ασφαλτόστρωσης των οδών Βόλου, Καρδίτσης και Φαρσάλων είναι συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ και θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με δεδομένο ότι οι δρόμοι είχαν παραμείνει ασυντήρητοι για χρόνια ενώ οι διαρκείς, τμηματικές, παρεμβάσεις διαφόρων εταιρειών τούς κατέστησαν και επικίνδυνους παράλληλα.

Η ασφαλτόστρωση στην οδό Βόλου (σ.σ. θα ακολουθήσουν Καρδίτσης και Φαρσάλων) θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη το πιθανότερο αφού πρέπει να προηγηθούν οι κυκλοφορικές ρυθμίσεις της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή και το μεγάλος μήκος του δρόμου όπου θα γίνει ασφαλτόστρωση με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων και σε ό,τι αφορά στην οδό Βόλου, θα ασφαλτοστρωθεί το τμήμα που περιλαμβάνεται από το ύψος της διπλής νησίδας στην είσοδο της πόλης έως και την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου.

Η οδός Καρδίτσης θα ασφαλτοστρωθεί από το ύψος των σχολικών συγκροτημάτων (3ο Γυμνάσιο – Λύκειο) έως και την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου και τέλος, η οδός Φαρσάλων θα ασφαλτοστρωθεί από το ύψος της διασταύρωσης με την περιφερειακή Τρικάλων έως την οδό Παναγούλη.

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

Στο μεταξύ από χθες τέθηκαν σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας που αφορούν στην οδό Μανδηλαρά. Ειδικότερα η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά στη Δ’ φάση του έργου ανακατασκευής πεζοδρομίων της Μανδηλαρά, που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου και Παναγούλη. Η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει έως τις 15 Οκτωβρίου.

ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα και μέχρι του τέλος του ερχόμενοι Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον σημερινό σχεδιασμό, πρόκειται να παραδοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα της Μανδηλαρά που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Παναγούλη και Παπαναστασίου. Το μεγαλύτερο μέρος των πεζοδρομίων έχει ανακατασκευασθεί όπως ήδη έχει ασφαλτοστρωθεί ένα τμήμα του ίδιου δρόμου.

Έως το τέλος Οκτωβρίου επίσης, αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία και η οδός Μεγ. Αλεξάνδρου, η διαμόρφωση της οποίας έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του έργου που εξελίσσεται στο τμήμα της Κεντρικής Πλατείας.

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που αφορά στην παράκαμψη της Λάρισας, από την οδό Λαγού στο ύψος της ΔΕΥΑΛ έως την οδό Ιωαννίνων. Το έργο του νέου δακτυλίου εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, στις αρχές Νοεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση της νέας περιφερειακής οδού με την εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων, στο ύψος της διασταύρωσης του ΤΕΙ Λάρισας.

Στην ίδια διασταύρωση εξελίσσονται σήμερα οι προεργασίες «εξωτερικά» του κυκλικού κόμβου -που θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο με φωτεινό σηματοδότη ισόπεδο κόμβο- αλλά σε περίπου ένα μήνα από σήμερα οι εργασίες θα συνεχισθούν εσωτερικά του κόμβου και επί της οδού Ιωαννίνων.

Να σημειωθεί πως ο έτερος κυκλικός κόμβος, στο ύψος της ΔΕΥΑΛ θα κατασκευασθεί αργότερα όταν θα ολοκληρώνεται το έργο του νέου περιφερειακού με σκοπό τη μικρότερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση στην οδό Λαγού.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass