Αγγελίες απάτης τον στέλνουν φυλακή

*ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΟΚΤΩ ΕΤΩΝ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ… ΚΟΠΟ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2018 22:14

Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξε σε έναν Λαρισαίο χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων καθώς τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για απάτες σε βάρος εκατοντάδων ανυποψίαστων πολιτών πανελληνίως που ήλπιζαν σε δάνεια χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Ο Λαρισαίος γνωρίζοντας πως αρκετοί πολίτες ψάχνουν τρόπο για να δανειστούν χρήματα από τις Τράπεζες εύκολα και γρήγορα, «επένδυσε» σ’ αυτό και μέσω αγγελιών που δημοσίευε σε διάφορες εφημερίδες ανά την επικράτεια, «ψάρεψε» αρκετά θύματα. Συνολικά αποκόμισε παραπάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο όμως τώρα του ήρθε ο… λογαριασμός.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην αίθουσα του δικαστηρίου κατηγορούνταν για το γεγονός πως τα χρόνια που η οικονομική κρίση είχε αρχίσει να γίνεται συνήθεια για τους Έλληνες, επέλεξε να δημοσιεύει αγγελίες για άμεσα δάνεια, από 10.000 έως 20.000 ευρώ μόνο με τον ΑΦΜ και ασχέτως επιβαρυντικών στοιχείων του ενδιαφερόμενου. Οι αγγελίες δεν δημοσιευόταν μόνο σε εφημερίδες της Λάρισας αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Λογικό και επόμενο ήταν να υπάρχουν αρκετοί πολίτες που «τσίμπησαν». Είδαν την περίπτωση ως ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι πολλοί αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα που συνδυάζονταν προφανώς με κάποια δυσμενή στοιχεία σε βάρος τους. Οφειλές προς την Εφορία για παράδειγμα.

Εκείνος, τους διαβεβαίωνε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο πως τα δάνειά τους ήταν σίγουρα αρκεί πρώτα να κατέθεταν χρήματα σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό Τραπέζης, τα οποία ο ίδιος τα χαρακτήριζε ως έξοδα φακέλου για να προχωρήσουν οι διαδικασίες έκδοσης.

Πανελλαδικά πήρε χρήματα από αρκετούς με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό να ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης (ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στη δίκη) μεταξύ άλλων τόνισε πως και ο ίδιος υπήρξε θύμα μιας κατάστασης από χρηματοοικονομικό γραφείο. Ισχυρίστηκε άλλωστε πως θα ήταν αδιανόητο να είχε σκοπό να εξαπατήσει πολίτες τη στιγμή που στις αγγελίες δημοσιευόταν το ονοματεπώνυμό του και το τηλέφωνό του. Επίσης πρόσθεσε πως έχει τακτοποιήσει κάποιες από τις οφειλές του προς τα θύματα.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την πράξη της απάτης κατ΄ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό όφελος ποσού άνω των 30 χιλιάδων ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass