Όταν η νοσταλγία σε προσκαλεί…

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2018 15:50

Όπως ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Ιθάκη του που χρόνια την αναζητούσε και τελικά τη βρήκε, έτσι και οι Λαρισαίοι Πελοποννήσιοι μέλη του Συνδέσμου Πελοποννησίων Λάρισας «Ο ΜΟΡΙΑΣ» πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, ανταποκρινόμενοι ασμένως στο κάλεσμα της γενέθλιας γης, επισκεφτήκαμε διαδοχικά την Πάτρα και τη Μητρόπολή της το ναό του Αγίου Ανδρέα, όπου βρίσκεται η κάρα του την οποία με θεία κατάνυξη προσκυνήσαμε.

Στη συνέχεια μέσω της διαδρομής Αμαλιάδας - Πύργου φτάσαμε και γευματίσαμε στο χωριό Φανάρι Ανδρίτσαινας από όπου έχουν την καταγωγή τους αρκετά μέλη μας. Εν συνεχεία επισκεφτήκαμε το ναό του Επικούριου Απόλλωνα κοντά στη Νέα Φιγαλία Ηλείας, δημιούργημα του αρχιτέκτονα Ικτίνου όπως είναι και ο Παρθενώνας. Πρόκειται για ένα αριστούργημα , ένα κομψοτέχνημα, ένα παγκόσμιο μνημείο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς βραβευμένο από την UNESCO το 1986. Το βράδυ διανυκτερεύσαμε στην ιστορική και λαογραφική Ανδρίτσαινα που είναι γενέτειρα πολλών σημαινουσών προσωπικοτήτων με προεξάρχουσα τον πολιτικό, πανεπιστημιακό, καθηγητή, λόγιο και διανοούμενο, Αθανάσιο Κανελλόπουλο. Το πρωί της Κυριακής ακλουθώντας τη διαδρομή Ανδρίτσαινας - Μεγαλόπολης ξαφνικά ξεπροβάλλει στον ορίζοντα ο βράχος της Καρύταινας, στεφανωμένος με πέτρινα τείχη και παραδοσιακά κτίσματα που μοιάζουν γαντζωμένα στην απότομη πλαγιά. Από αυτό τον λόφο έχεις στα πόδια σου όλο τον κάμπο της Μεγαλόπολης. Δεν είναι τυχαίο πως σε τούτο τον άριστα οχυρωμένο τόπο ο Κολοκοτρώνης έχτισε το σπίτι του. Στις 10:00 π.μ. φτάσαμε στην Τρίπολη, ξεναγηθήκαμε στην πόλη, μια πραγματικά αρχοντούπολη και σήμα κατατεθέν του ξεσηκωμού των ηρώων του 1821 κατά των Τούρκων κατακτητών. Συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την 197η επέτειο της άλωσης της Τριπολιτσάς από τους Έλληνες. Επισκεφθήκαμε το χωριό Παρθένι Αρκαδίας, από όπου κατάγονται αρκετοί Πελοποννήσιοι δεύτερης, τρίτης ακόμη και νεότερων γενιών που κατοικούν κυρίως στον Αμπελώνα Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψής μας, έγινε ανταλλαγή συμβολικών δώρων και αναμνηστικών με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον δήμαρχο της Τρίπολης και τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων Φαναρίου και Παρθενίου και μέσω Κορίνθου επιστρέψαμε αργά το βράδυ της Κυριακής στη Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass