Φώναξαν για τις περικοπές στις συντάξεις

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2018 22:16

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων επέλεξαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Λάρισας για να βγουν γι’ ακόμα μία φορά στο δρόμο και να φωνάξουν κατά των περικοπών τους, να διεκδικήσουν όλα όσα έχασαν.

Οι απόμαχοι της ζωής από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας κάλεσαν τους συναδέλφους τους σε αντίσταση όλων των απωλειών, να συνεχίσουν να φωνάζουν, να διεκδικούν, να ζητούν πίσω όσα τους περικόπηκαν, ζήτησαν την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. «Είμαστε στον δρόμο του αγώνα σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων γιατί διεκδικούμε πίσω τις συντάξεις μας, ό,τι μας έχει περικοπεί από αυτές», σημείωσε κατά την ομιλία του ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ προσθέτοντας ότι «ζητάμε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Είμαστε στον δρόμο του αγώνα για να καταργήσουμε αυτά τα μέτρα και να ζήσουμε με τις συντάξεις μας, αυτές που πήραμε δουλεύοντας μια ζωή. Το ιερό πεζοδρόμιο είναι η μαμή της ιστορίας. Μόνο εκεί κερδίζονται οι αγώνες. Οι κυβερνώντες πρέπει να δουν χιλιάδες συνταξιούχους να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Τους εμποδίσαμε να εφαρμόσουν ορισμένα μέτρα, για αυτό καλούμε όλους τους συνταξιούχους να βγουν στον δρόμο, να αντιδράσουν, να φωνάξουν».

Οι συνταξιούχοι δίνουν ραντεβού σε νέα κινητοποίηση στις 13 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και σε πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου. «Πρέπει να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Μας αφαιρούν το δικαίωμα να ζήσουμε αξιοπρεπώς τις οικογένειές μας. Εξαιτίας των περικοπών και της αύξησης των τιμών δεν μπορούμε να καλύψουμε τις φαρμακευτικές μας ανάγκες, να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, να στηρίξουμε τα άνεργα παιδιά μας», σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο Χρήστος Κολοβός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η Φωτεινή Σβάρνα ταμίας της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Λάρισας, ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές, ο πρόεδρος του Σωματείου ΟΑΕΕ Λάρισας Γιώργος Λιανός και ο πρόεδρος Συνταξιούχων Δημοσίου Θεόδωρος Καραγώγος.

Στο τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass