Από το ξημέρωμα στην ουρά για 8 μήνες εργασίας

ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΑΡΓΟΣΥΡΤΟ» ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2018 22:22

Ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τα αποτελέσματα της Κοινωφελούς Εργασίας και οι προσληφθέντες για να κάνουν τα χαρτιά τρέχουν από τα ξημερώματα στον ΟΑΕΔ προκειμένου να πιάσουν σειρά, για να βγάλουν νούμερο, για να εξυπηρετηθούν. Η προσέλευση είναι μεγάλη και οι προσληφθέντες δυσανασχετούν με τον «αργόσυρτο» ΟΑΕΔ. Η διοίκηση του οργανισμού κατανοεί την ανάγκη των ανθρώπων να πάνε για δουλειά και ενισχύει την υπηρεσία με επιπλέον προσωπικό.

Οι εκατοντάδες προσληφθέντες από όλο τον νομό Λάρισας θα πρέπει να εξυπηρετηθούν μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Στις 6 το πρωί είναι κιόλας πενήντα άτομα που περιμένουν για να εξυπηρετηθούν, μόλις ανοίξουν τα γραφεία. Νέος εργαζόμενος αναφέρει: «Οταν ρώτησα τι ώρα να έρθω για να εξυπηρετηθώ μου είπαν ότι αν μπορώ να είμαι εδώ νύχτα. Είναι κατανοητό ότι δεν υπάρχει προσωπικό. Αλλά δεν γίνεται καν ένας καταμερισμός, ας δώσουν τα χαρτάκια με βάση τις ημέρες, γιατί όσοι είναι από τη Λάρισα είναι εύκολο να έρθουν, όσοι όμως έρχονται από τις γύρω περιοχές; Μετά από καιρό βρήκαμε μια δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί και μας ταλαιπωρούν λέγοντάς μας "έλα νύχτα"».

Για να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες η διοίκηση του ΟΑΕΔ προχώρησε στην ενίσχυση του προσωπικού και όπως εξηγεί η περιφερειακή διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας «πράγματι αυτές τις ημέρες σε όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ υπάρχει μεγάλη προσέλευση πολιτών προκειμένου να πάρουν το συστατικό σημείωμα για να παρουσιαστούν στους Δήμους και τις Περιφέρειες που έχουν επιλεγεί με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται για να πάνε μετά από μήνες ανεργίας για δουλειά. Δεν είναι “ανάγκη” να έρθουν από τις πρώτες ημέρες, διότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο, ωστόσο καταλαβαίνουμε την ανάγκη των ανθρώπων να εργαστούν άμεσα. Είμαστε όμως εδώ με επιπλέον καινούργιο καταρτισμένο προσωπικό. Έχουν ήδη παρουσιαστεί τέσσερις καινούργιοι εργασιακοί σύμβουλοι που και αυτοί από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν ασχολούνται με αυτό το θέμα. Σύντομα θα μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς για τη δουλειά μας».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass