Θα «πληρώσει» γιατί εισέπραττε τη σύνταξη του αποβιώσαντα πατέρα του

*ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ 60ΧΡΟΝΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΙΤΗΣ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2018 22:02

Για κάποια χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη αναπηρίας του πατέρα του παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος δεν βρισκόταν στη ζωή. Τώρα όμως του ήρθε ο… λογαριασμός από την ελληνική δικαιοσύνη. Ο λόγος για έναν 60χρονο που καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στη Λάρισα.

Ο πατέρας του πέθανε στα τέλη του 2005, όμως εκείνος δεν ενημέρωσε τα αρμόδια όργανα, με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να συνεχίζει να καταβάλλει τη σύνταξη σε έναν λογαριασμό στον οποίο ήταν συνδικαιούχος. Τα ποσά έμπαιναν κανονικά κι εκείνος, σύμφωνα με το δικαστήριο, τα έπαιρνε. Αυτό συνεχιζόταν μέχρι τα τέλη περίπου του 2010. Έως τότε πρόλαβε και ιδιοποιήθηκε πάνω από 55.000 ευρώ.

Στη δίκη ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο όμως κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης η σύζυγός του. Εκείνη προέβαλε ως επιχείρημα το γεγονός πως δεν ήξερε ο σύζυγός της από πού έρχονταν τα χρήματα. Τόνισε πως η οικονομική τους κατάσταση ήταν άσχημη καθώς η εργασία του κατηγορουμένου δεν ήταν συνεχόμενη λόγω της οικονομικής κρίσης. Από την πλευρά του όμως ο εισαγγελέας της έδρας διαφώνησε με τα όσα ακούστηκαν λέγοντας πως «και ήξερε και δεν ενημέρωσε πουθενά» για το γεγονός πως έπαιρνε τα χρήματα επί σειρά ετών.

Ο 60χρονος Αμπελωνίτης κρίθηκε ένοχος για την πράξη της απάτης κατ’ εξακολούθηση με το συνολικό όφελος να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι μετά την πράξη είχε καλή συμπεριφορά. Τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass