Εκλεισαν την πύλη του 303 ΠΕΒ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ ΓΙΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2018 16:30

Σε δίωρο αποκλεισμό της πύλης του 303 ΠΕΒ, στη λεωφόρο Καραμανλή, προχώρησαν χθες το πρωί μέλη των Σωματείων Υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΣ - ΓΕΑ) Ν. Λάρισας συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ με θέμα τα βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ) και το ανθυγιεινό επίδομα στο Δημόσιο.

Με αφορμή την κινητοποίηση, τα Διοικητικά Συμβούλια των Πρωτοβάθμιων Σωματείων των Υπαλλήλων του ΥΕΘΑ Λάρισας στο ψήφισμά τους σημειώνουν πως «ορθώνουμε το ανάστημά μας και ενώνουμε τις φωνές διαμαρτυρίας μας απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εφαρμόζει μνημονιακές δεσμεύσεις και εντολές των ξένων δανειστών, έχοντας σαν στόχους υπαλλήλους που καθημερινώς εργάζονται σε χώρους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως ανθυγιεινοί και επικίνδυνοι.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διακατεχόμενη από απόλυτο αυταρχισμό που θυμίζει μελανές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας και χωρίς καμία διάθεση για διάλογο, συνέστησε επιτροπή για την εξέταση από μηδενική βάση του ζητήματος των ΒΑΕ και του ανθυγιεινού επιδόματος στον Δημόσιο Τομέα, την οποία απαρτίζουν αποκλειστικά επιστήμονες, γραφειοκράτες και ανώτατα στελέχη Υπουργείων, χωρίς καμία συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων αλλά και χωρίς καμία επίσκεψη και επιτόπου γνωμάτευση στους χώρους εργασίας».

Η παραπάνω επιτροπή είχε υποχρέωση μέχρι τις 30 Μάη να παραδώσει τις προτάσεις της σχετικά με τα κριτήρια χορήγησης του ανθυγιεινού επιδόματος, ωστόσο έκτοτε αγνοείται η τύχη του πορίσματος και βιώνουμε τον εμπαιγμό, την κοροϊδία και το κρυφτούλι της συγκυβέρνησης, η οποία κρατά το πόρισμα ως επτασφράγιστο μυστικό, με μόνο δεδομένο τη διακοπή καταβολής του επιδόματος από 1η Μαρτίου 2019.

Εμείς οι υπάλληλοι του ΥΕΘΑ, εργαζόμαστε καθημερινά στην πρώτη γραμμή του κινδύνου, εκτελώντας βαριές εργασίες συντήρησης σε ανθυγιεινά περιβάλλοντα (όπως Αεροδρόμια, Στρατιωτικά Εργοστάσια, Ναυστάθμους, Στρατιωτικά Νοσοκομεία και λοιπές Στρατιωτικές εγκαταστάσεις), χωρίς όμως να μας διατίθενται τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας ή να εξασφαλίζονται οι συνθήκες ασφαλούς εργασίας, εξαιτίας των περικοπών όλων των μνημονιακών Κυβερνήσεων».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν «παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας που αφορά στο υφιστάμενο ανθυγιεινό που είναι στις 28 Φεβρουαρίου 2019, ώστε να υπάρξει χρόνος διαβούλευσης της επιτροπής με συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων και των συναρμόδιων Υπουργείων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass