Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Μανδηλαρά

ΕΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2018 22:40
Τμήματα των οδών Μανδηλαρά και Μ. Αλεξάνδρου ετοιμάζονται να παραδοθούν ξανά σε χρήση, καθώς ολοκληρώνονται τα έργα αστικής βελτίωσης Τμήματα των οδών Μανδηλαρά και Μ. Αλεξάνδρου ετοιμάζονται να παραδοθούν ξανά σε χρήση, καθώς ολοκληρώνονται τα έργα αστικής βελτίωσης

Θέμα ημερών αποτελεί η ασφαλτόστρωση της οδού Μανδηλαρά, εξέλιξη που θα συμβάλει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση με αφορμή την εκτέλεση παράλληλων έργων σε κεντρικές οδούς.

Σύμφωνα με τον σημερινό σχεδιασμό κι εφόσον δεν υπάρξει έντονη μεταβολή των καιρικών φαινομένων, τότε μετά την ασφαλτόστρωση και τις διαγραμμίσεις, η οδός Μανδηλαρά και το τμήμα της από την Παναγούλη έως την Παπαναστασίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να παραδοθεί και το τμήμα της ανακατασκευασμένης Μεγ. Αλεξάνδρου, από τη Μανδηλαρά έως την Κούμα ενώ το τμήμα στο ύψος της Κεντρικής πλατείας θα παραδοθεί την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ενώ η κυκλοφορία των αστικών και ταξί θα επιτραπεί έως τα μέσα του ερχόμενου μήνα.

ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έργων, όπως η Μεγ. Αλεξάνδρου, εξαρτάται πλέον και από τα καιρικά φαινόμενα λόγω και της εποχής αν και μέχρι σήμερα τα έργα υλοποιούνται εντός των χρονοδιαγραμμάτων καθώς δεν υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις.

Έτσι οι πρώτες φάσεις της μετατροπής της Μεγ. Αλεξάνδρου σε δρόμο «ήπιας κυκλοφορίας» ολοκληρώνονται με τις πλακοστρώσεις, εξέλιξη που θα σημάνει από την ερχόμενη εβδομάδα την ελεύθερη διέλευση των πεζών στο τμήμα από τη Μανδηλαρά έως την Κούμα.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες στο ύψος της Κεντρικής πλατείας όπου από βδομάδα επίσης θα ξεκινήσουν οι πλακοστρώσεις του πεζοδρομίου από την πλευρά των καταστημάτων. Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τη μελέτη, στο ίδιο τμήμα προβλέπονται θέσεις στάθμευσης επιβατικών Ι.Χ., ΑμεΑ, τουριστικού λεωφορείου, διπλής κατεύθυνσης ποδηλατόδρομος, λωρίδα στάθμευσης ταξί, λωρίδα πρασίνου ενώ θα φυτευτούν και νέα δέντρα.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου ενώ μερικές ημέρες αργότερα θα επιτραπεί και η διέλευση οχημάτων. Όπως είναι γνωστό στη Μεγ. Αλεξάνδρου θα επιτρέπεται πλέον η κυκλοφορία μόνο αστικών λεωφορείων και ταξί.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η παράδοση του έργου θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά το κέντρο με αφορμή και το γεγονός ότι θα βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη οι εργασίες στις οδούς Βενιζέλου και Φιλελλήνων.

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται το τμήμα του έργου που αφορά στην οδό Δήμητρας (στη διασταύρωση με τη Βενιζέλου) ενώ στη Φιλελλήνων θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων. Το έργο εξελίσσεται παράλληλα και στις δύο οδούς έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο, ενώ με την παράδοσή του θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο αστικών λεωφορείων και ταξί, όπως και στη Μεγ. Αλεξάνδρου.

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

Ουσιαστικά ωστόσο θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά το κέντρο η παράδοση της ανακατασκευασμένης Μανδηλαρά και στο τμήμα της, από την Παναγούλη έως την Παπαναστασίου ενώ χρησιμοποιείται ήδη το τμήμα έως την Ανθ. Γαζή. Εφόσον δεν υπάρξει μεταβολή των καιρικών φαινομένων, τότε με την ασφαλτόστρωση και τις διαγραμμίσεις ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Το έργο της ανακατασκευής των πεζοδρομίων στη Μανδηλαρά συνεχίζεται προς την κατεύθυνση της 28ης Οκτωβρίου ενώ στην τελευταία φάση έχει εισέλθει το έργο ανακατασκευής της οδού Ηπείρου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass