«Την Ελλάδα θα την κρατήσουμε πάντα μεγάλη και ελεύθερη!»

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2018 22:02

Η επέτειος του έπους του ΄40 γιορτάστηκε και στην πόλη της Ελασσόνας, με εξαιρετικό καιρό, με την καθιερωμένη επισημότητα καθώς και με μηνύματα για εθνική ενότητα, ομοψυχία αλλά και παραδειγματισμό για τις θυσίες των προγόνων για την πολύτιμη ελευθερία.

Στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, στον Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας τελέστηκε επίσημη δοξολογία, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν αρχιμανδρίτες, ιερείς και διάκονοι της Ελασσώνος.

Ακολούθησε στον χώρο του Ηρώου της πλατείας η επιμνημόσυνη δέηση, ο πανηγυρικός της ημέρας, η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές, τους φορείς, και τις σχολικές μονάδες, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας κ. Αικατερίνη Παγγέα που έκανε λόγο για «την εποποιία που έγραψαν πάνω στις κορφές της Πίνδου οι μαχητές του ΄40, το ασύγκριτο, το μοναδικό ΟΧΙ, που δείχνει όλο το μεγαλείο και τη δύναμη της φυλής μας, όλη την τόλμη και την υπερηφάνεια που κρύβει μέσα της η αθάνατη ελληνική ψυχή».

Όπως ανέφερε η ομιλήτρια «στα βουνά της Αλβανίας οι Έλληνες έδειξαν στην ανθρωπότητα ότι η υπεροχή δεν ανήκει στο πλήθος, ανήκει σε εκείνους που λατρεύουν τη λευτεριά, ανήκει σε αυτούς που φλογίζονται απ΄ αγάπη για την πατρίδα, σ΄ αυτούς που πιστεύουν τα αγνά της ανθρωπότητας ιδανικά, σ΄ αυτούς που αψηφούν τον θάνατο και τους κινδύνους».

Και έκλεισε την ομιλία της με τη διαβεβαίωση προς τους αθάνατους νεκρούς: «Οι πράξεις σας θα είναι ο φάρος που θα φωτίζει και θα παραδειγματίζει τις επόμενες γενιές. Την Ελλάδα θα την κρατήσουμε πάντα μεγάλη και ελεύθερη!».

Στη συνέχεια, επί της παραποτάμιας οδού Μητροπολίτου Ιακώβου, έγινε η καθιερωμένη παρέλαση των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελασσόνας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο για τις αρχές και το κοινό.

Στις εφετινές επετειακές εκδηλώσεις της Ελασσόνας μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν: Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθ. Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλεξάνδρα Τσιαντέ – Κοντοχρήστου, Ι. Γκέκας, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου – πρ. υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη, ο πρ. βουλευτής κ. Ιωάν. Παπαδημόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΑΥΕΛ κ. Ανέστ. Σερετίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελασσόνας κ. Ασπασία Χατζηβασίλη – Βαλιώτη, ο διοικητής της 361 ΠΑΠ – αντισυνταγματάρχης Χρυσοβάλαντης Αργυρίου, ο διοικητής Λόχου Πυρομαχικών Ελασσόνας της 361 ΠΑΠ Αλέξανδρος Κωνσταντίνου, οι διοικητές του Α.Τ. Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας κ. Ελευθ. Μουλτσιάς, από την 110 Πτέρυγα Μάχης ο αξιωματικός κ. Χρ. Μπούτλας, οι πρ. δήμαρχοι Ελασσόνας κ.κ. Γεώργ. Πασχόπουλος και Πέτρος Χατζήνας, παλαιοί αυτοδιοικητικοί, διευθυντές υπηρεσιών, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γ. Μπαμπάλης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας κ. Θεόδ. Τζιώλας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας κ. Θωμάς Κίτσης, ο πυρηνάρχης της «Χρυσής Αυγής» κ. Κ. Σιδερόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας κ. Ευαγγ. Παπαδοπούλου, ο γεν. γραμματέας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων(ΠΟΕΔΗΝ) κ. Σπυρ. Συρετίδης, μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας και του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολύς κόσμος.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass