Εθνική υπερηφάνεια για τους ήρωες του 1940

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2018 22:04

Με εθνική υπερηφάνεια και μεγάλη παρέλαση κορυφώθηκαν, οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ανήμερα της εορτής στην πόλη και στην επαρχία Φαρσάλων.

Στις 10:30 π.μ., έγινε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής και στις 11:10 π.μ., εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων, από τον αρχιερατικό επίτροπο π. Βασίλειο Αναστασόπουλο και Ιερείς της πόλης, στην πλατεία Δημαρχείου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων κ. Δέσποινα Κωστή, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε, σε όλα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι, 28η Οκτωβρίου, είναι ημέρα μνήμης για τους Έλληνες, οι οποίοι πάντα θα αγωνίζονται και θα αντιστέκονται, όποτε, και όταν χρειαστεί. Η σημερινή γενιά και οι επόμενες, θα πρέπει να αντλούν τα πρότυπά τους, από την ηρωική γενιά του 1940 που πολέμησε ηρωικά για την απελευθέρωση της χώρας.

Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών, ενώ στη συνέχεια, έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, από την μπάντα της Φιλαρμονικής Φαρσάλων.

Στεφάνι κατέθεσαν οι εξής: ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, οι διοικητές, της 61 Μ.Ε. κ. Παναγιώτης Καρασιούτας, του Α.Τ. Φαρσάλων κ. Γεώργιος Γκούμας, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων κ. Θεόδωρος Σταφύλλης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων κ. Βάια Παύλου, ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Δημ. Μπαμπανίκας, η πρόεδρος Σ.Φ.Φ.Φ. κ. Ι. Αρμανίδη, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Φαρσάλων κ. Αν. Δραχμάνης, του Ε.Κ.Φαρσάλων κ. Γρ. Γούσιας, του Εμπ. Συλλόγου Φαρσάλων κ. Γ. Πιτσάβας, ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α. κ. Νικ. Παυλονάσιος, εκπρόσωπος των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας ν. Λάρισας κ.Απ. Γκόβαρης, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων, Αναγέννησης και Αχιλλέα Φαρσάλων. Επίσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Φαρσάλων κ. Β. Νικολάου, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Κων. Τύμπας, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Ίφου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ κ. Κ. Δερλός, η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κ. Κ. Παναγιωτοπούλου, ο αντιδήμαρχος κ. Απ. Κυριαζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Σ. Χατζηπλή, Ν. Γκατζόγιας, Ε. Κατσιαούνης, Γ. Αρσενόπουλος, Δ. Συροπούλου, Στ. Πουλαράκης, Β. Πατσιούρας και οι τοπ. σύμβουλοι Κ. Βαρακλιώτης, Δ. Πατσιούρας, Γ. Βαγγελός, εκπαιδευτικοί, μαθητές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πολύς κόσμος.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Γιώργου Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass