* «ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΠΟΜΕΙΩΜΕΝΗ" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΑΝΥΕΘΑ ΠΑΝ. ΡΗΓΑΣ

Οδοδείκτης το '40 για τις επόμενες γενιές

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2018 22:06

«Πλέον, μπορούμε και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Θεωρώ ότι θα είναι και χρονιά στην οποία οι κόποι του ελληνικού λαού, οι αγωνίες και οι αγώνες του μπορούν και θα αρχίσουν να έχουν δικαίωση για μια χρονιά που θα αποδεσμευτεί η χώρα μας από τη μνημονιακή λαίλαπα και από την ”απομειωμένη” δημοκρατία που λόγω των μνημονίων είχαμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στη Λάρισα μετά το τέλος της παρέλασης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας νωρίς το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της εθνικής επετείου, βρέθηκε στον Ναό του Αγίου Αχιλλίου όπου τελέσθηκε δοξολογία για να ακολουθήσει στο Ηρώο της πόλης επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση. Οι εκδηλώσεις έγιναν κάτω από ένα λαμπρό ήλιο, ανάλογο με τα σπουδαία ανδραγαθήματα των ηρώων πολεμιστών του έπους του ’40 που παραμένουν οδοδείκτης και διαχρονική πυξίδα για τις επόμενες γενιές.

Στον ναό του Αγίου Αχιλλίου τον πανηγυρικό εκφώνησε η διευθύντρια του 14ου Λυκείου Λάρισας Ασπασία Κασσίδα, που ανάμεσα σε άλλα σημείωσε ότι «Το ”Όχι” και το Έπος του 1940 μας διδάσκουν ακριβώς, ότι η ελευθερία μας οφείλεται σε πράξεις. Το ”Όχι” και το Έπος του 1940 μας διδάσκουν ότι η ελευθερία μας οφείλεται σε πραγματικές θυσίες, πραγματικούς αγώνες και πραγματικό ηρωισμό. Γι’ αυτό και η σημερινή επέτειος θα διατηρεί πάντοτε τη δύναμη να συγκινεί τις καρδιές μας». Στο Ηρώο της πόλης στεφάνια κατέθεσαν ο ΑΝΥΕΘΑ Παν. Ρήγας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημόκριτος Ζερβάκης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Ι. Τόλιας, ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας Κων. Σκούπρας, ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας Μ. Μαγρίζος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης 1941-44 Αθ. Ριζάκης που από ηρώου καταφέρθηκε κατά των ξένων δυνάμεων, ο εκπρόσωπος ΠΟΑΕΑ Κων. Αγγελής, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας Κων. Βλάχος, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ Λάρισας Κων. Λιούτας, ο πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας Απ. Βερέμης, εκ μέρους του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής και Αστυνομίας ο Σωτ. Ζάχος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Κυπρίων, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττα Μπασδέκη, η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού Ρουμπίνη Λεονταρή, εκπρόσωπος των Βορειοηπειρωτών Λάρισας, η ΝΔ Λάρισας διά του προέδρου ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνου, ο Γ. Αναγνωστόπουλος για την Ενωση Κεντρώων, ο Δ. Μητσιούλης για τον ΛΑΟΣ, και ο Δαμιανός Ζιώκας για την Ελληνική Λύση.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να παρακολουθήσει την παρέλαση των μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων.

Αμέσως μετά την παρέλαση με δηλώσεις τους στο μήνυμα της επετείου αναφέρθηκαν: ο ΑΝΥΕΘΑ Παν. Ρήγας, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά, Νίκος Παπαδόπουλος και ΝΔ Γιώργος Κατσιαντώνης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, η επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Δημήτρης Μητσιούλης.

 

Θανάσης Αραμπατζής

Φωτ. Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass