Εξόφληση αναδρομικών έως το τέλος Φεβρουαρίου

* ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΥΕΘΑ ΠΑΝ. ΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΣΤΙΣ Ε.Δ. * ΜΟΝΟ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΟΝΙΣΕ ΓΙΑ 110 ΠΜ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2018 22:08

«Το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα αφορά στα αναδρομικά των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και έως το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των αναδρομικών όπως και στους υγειονομικούς και στους πανεπιστημιακούς» τόνισε χθες από τη Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

Ο κ. Ρήγας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αλκ. Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Χρ. Χριστοδούλου επισκέφθηκε χθες την 1η Στρατιά και το ΑΤΑ αντίστοιχα όπου ενημερώθηκε για τον ρόλο των μειζόνων στρατιωτικών σχηματισμών ενώ μίλησε και σε συγκεντρώσεις προσωπικού.

Υπογραμμίζοντας την αποτρεπτική ικανότητα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας ο κ. Ρήγας, μιλώντας σε στελέχη των δύο σχηματισμών, επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την καταβολή των αναδρομικών που θα ολοκληρωθεί, όπως διευκρίνισε, «μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου».

Με αφορμή τα θέματα της οικονομίας, υπογράμμισε επίσης και την πρόθεση να μην περικοπούν οι συντάξεις ενώ σε ό,τι αφορά στις προκλήσεις των Τούρκων σημείωσε την ψύχραιμη στάση της Ελλάδας αλλά και την ανάγκη να «πείσουμε και τη γείτονα σύμμαχο χώρα ότι είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρχει στην περιοχή μας ειρήνη».

Ο κ. Ρήγας, μιλώντας στην 1η Στρατιά έκανε ξεχωριστή αναφορά στο θέμα των εθνοφυλάκων σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «πρέπει να είμαστε αυστηροί σε φαινόμενα τα οποία ενδεχομένως είναι φασιστικά ή ναζιστικά. Να είμαστε απόλυτοι και να υπάρχει ένας πλήρης έλεγχος αυτών που συμμετέχουν σε αυτόν τον χώρο. Δεν μπορεί να έχουμε κρούσματα όπως αυτό τις τελευταίες ημέρες, εθνοφύλακα που καταδικάστηκε για εγκληματικές ενέργειες. Πρέπει να έχουμε τον πλήρη έλεγχο των εθνοφυλάκων».

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, με αφορμή τις οικονομικές εξελίξεις τόνισε πως «η χώρα με τον νέο προϋπολογισμό μπαίνει σε κανονικότητα και ταυτόχρονα έχουμε ανάκτηση της δημοκρατίας, δηλαδή δε βρισκόμαστε πια κάτω από επιτροπεία». Για να επικρίνει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «οφείλει να αντιληφθεί ότι όλη την προηγούμενη περίοδο λειτούργησε με έναν τρόπο που δε συνάδει σε μία υπεύθυνη αντιπολίτευση» και πως «ο Ελληνικός λαός στις εκλογές του Οκτώβρη του 2019 θα δώσει τη δική του θέληση και διάθεση για το τι θέλει την επόμενη ημέρα».

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Για τις προκλήσεις των Τούρκων τόνισε πως χρειάζεται «νηφαλιότητα και ψυχραιμία ενώ προσπαθούμε να πείσουμε και τη γείτονα χώρα ότι είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρχει στην περιοχή μας ειρήνη και δεν βοηθούν οι προκλήσεις. Η χώρα μας κράτησε αυτή τη στάση και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς».

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Ερωτηθείς για το θέμα της παραχώρησης στρατιωτικών εκτάσεων στον Δήμο Λάρισας ο κ. Ρήγας τόνισε πως «τις επόμενες ημέρες έχουμε μια συζήτηση που ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί. Αυτά που έχουν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στο συνέδριο της Θεσσαλίας, θα γίνουν πράξη».

ΒΑΣΗ

Για την αξιοποίηση, από τις ΗΠΑ, σε Λάρισα και Στεφανοβίκειο τόνισε πως «αυτή η χρήση» είναι ενταγμένη «στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου και των υποχρεώσεων στο ΝΑΤΟ» για να υπογραμμίσει ότι – ως χώρα - «δεν έχουμε καμία συμμετοχή σε ενέργειες που βγαίνουν από το πολιτικό πλαίσιο που έχουμε χρόνια πει, δηλαδή δεν έχουμε καμία συμμετοχή σε επιχειρησιακές δράσεις».

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Νίκ. Παπαδόπουλο και πλαισιωμένος από τον διοικητή της 1ης Στρατιάς Δημ. Ζερβάκη, ο κ. Ρήγας ξεναγήθηκε από τον επιτελάρχη της 1ης Στρατιάς, Αγγ. Ιλαρίδη στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της Ε.Ε., από τον υποδιευθυντή του 404 ΓΣΝ, Κων. Βαβλιάκη ενημερώθηκε για τον ρόλο του στρατιωτικού νοσοκομείου ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Βρεφονηπιακού Σταθμού. Η επίσκεψη του κ. Ρήγα ολοκληρώθηκε στο ΑΤΑ όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός ΤΑ, Γ. Μπλιούμης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass