«Η Θεσσαλία προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ»

«ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2018 15:24

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει πως «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετατρέπει όλη τη χώρα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο.

Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο ο ευρύτερος σχεδιασμός που υπάρχει να εμπλακεί ακόμα βαθύτερα η χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Αμερικανών προσδοκώντας τη λεγόμενη γεωπολιτική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό η περιοχή της Θεσσαλίας αναλαμβάνει έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο ρόλο. Σχεδόν όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων της περιοχής αγκιστρώνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα αμερικανονατοϊκά γρανάζια, με πρόσχημα τη "συνεκπαίδευση" με αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Δυνάμεις του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, που εγκαθίστανται ανιχνεύοντας δυνατότητες και προπαρασκευάζοντας το έδαφος για την αναμέτρησή τους με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, κύρια τη Ρωσία.

Εδώ και μήνες έχουν εγκατασταθεί στην 110 ΠΜ στη Λάρισα και επιχειρούν τα λεγόμενα drones (MQ -9 Reaper)». «Μέχρι τα μέσα Νοέμβρη, επίσης στην 110 ΠΜ στη Λάρισα θα βρίσκονται και θα "συνεκπαιδεύονται" με αντίστοιχα ελληνικά, 11 Ισραηλινά F16.

Από 8-16 Νοέμβρη θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Ταξιαρχίας ΝΑ Ευρώπης (SEEBRIG) στον Τύρναβο Λάρισας η άσκηση "SEVEV STARS '18"». «Απ' τις 9-20 Νοέμβρη θα διεξαχθεί στην 1η Στρατιά η άσκηση MYLTILAYER ' 18 , και αντικείμενο τη "διαχείριση κρίσεων".

Απ' τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η γη και ο αέρας της Θεσσαλίας γίνεται "Πεδίο Βολής" των αμερικανονατοϊκών φονιάδων καθιστώντας και την περιοχή μας προκεχωρημένο φυλάκιο του αμερικανικού στρατού. Η πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ βάζει όλη τη χώρα, και τη Θεσσαλία, στο κέντρο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιπαραθέσεων. Τη μετατρέπει σε "στόχο" με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για τη ζωή του λαού και της νεολαίας».

«Γιατί το ΝΑΤΟ μια αποστολή έχει: τη διασφάλιση των συμφερόντων των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα όπως η Κίνα. Γι’ αυτό και η εμπλοκή της δικής μας χώρας και της Θεσσαλίας στους ευρωνατοϊκούς σχεδιασμούς, σπέρνοντας παντού βάσεις και υποδομές μια επιδίωξη έχει: να ισχυροποιήσει τη θέση της αστικής τάξης στην περιοχή, διεκδικώντας κομμάτι απ' την πίτα των αιματοβαμμένων κερδών, απ' τις μπίζνες που θέλει να ανοίξει στους τομείς της ενέργειας και σε άλλους. Το δικό τους “εθνικό συμφέρον” είναι η διασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου» καταλήγει το ΚΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass