Κλείδωσαν το σχολείο για την Αννα Βαγενά!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2018 15:30

Κλειστές πόρτες στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Νέου Περιβολίου βρήκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά. Η κ. Βαγενά είχε προσκληθεί από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Πρόοδος» και κατοίκους της περιοχής και επισκέφθηκε την Κυριακή το χωριό με σκοπό να ξεναγηθεί στον χώρο του παλιού δημοτικού. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι κλειδαριές είχαν αλλαχθεί την προηγουμένη!

Όπως έκανε γνωστό με δελτίο Τύπου η βουλευτίνα «πρόκειται για ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο νεοκλασικό κτίριο, δωρεά του Ανδρέα Συγγρού, το οποίο, από τη στιγμή που έπαψε να λειτουργεί ως δημοτικό σχολείο και με την ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης, με δωρεές των κατοίκων του χωριού, αλλά και με εθελοντική εργασία, έχει αναπαλαιωθεί ούτως ώστε να λειτουργήσει ως λαογραφικό μουσείο.

Κατά την άφιξή της, η κ. Άννα Βαγενά πληροφορήθηκε από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κ. Διάλλα Κωσταντίνο, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, αλλά και τους κατοίκους που την υποδέχθηκαν, πως δεν είχαν πρόσβαση στο εσωτερικού του κτιρίου, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, οι κλειδαριές όλων των πορτών είχαν αλλαχτεί και μάλιστα μόλις την προηγούμενη ημέρα, παρόλο που οι αρμόδιοι είχαν πληροφορηθεί για την επικείμενη επίσκεψη της βουλευτού στο σημείο.

Η κ. Βαγενά εκφράζοντας την απορία της για το συμβάν έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ποιος φοβάται τον πολιτισμό; Γιατί κάποιοι θέλησαν να εμποδίσουν την είσοδό μου στο δημοτικό σχολείο; Είναι το λιγότερο θλιβερή αυτή η προσπάθεια. Ο πολιτισμός και η ιστορία ανήκει σε όλους. Δεν είναι κομματική υπόθεση».

Η συζήτηση της βουλευτού με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Σπύρο Μούσιο, τα μέλη του συλλόγου κ. Γερασοπούλου και κ. Εξάρχου και κατοίκους της περιοχής, παρόλο που τελικά περιορίστηκε στο προαύλιο του παλαιού δημοτικού σχολείου, ήταν πολύ εποικοδομητική.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν ιδέες και σκέψεις για το πώς μπορεί να λειτουργήσει ο χώρος με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου και να ενταχθεί στο δίκτυο των μουσείων της περιοχής, που οραματίζεται η βουλευτής, δηλαδή σε έναν κοινό άξονα επισκεψιμότητας και συνεργασιών με επίκεντρο το Μουσείο Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ και σε συνεργασία με το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass