Μετά το κέντρο, έργα και στον Πηνειό

* ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2018 22:16

«Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στη Λάρισα (Open Mall) είναι μία ακόμη συνέργεια στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Κέντρου, ενταγμένη στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Αποτελεί ένα βήμα που θα αλλάξει το Κέντρο της πόλης τα επόμενα χρόνια. Το έργο της ΔΕΥΑΛ στις συνοικίες, οι αναμορφώσεις δρόμων, τα πεζοδρόμια, το Μπεζεστένι, το Αρχαίο Θέατρο, το Open Mall αποτελούν το πρώτο βήμα. Το επόμενο βήμα των παρεμβάσεών μας θα αφορά στον Πηνειό με ήπιες παρεμβάσεις από τη ΔΕΥΑΛ έως το Νοσοκομείο, στην εσωτερική κοίτη» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Συνεδρίαση κατά την οποία ομόφωνα αποφασίσθηκε να υποβληθεί η πρόταση προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» ενώ κατά πλειοψηφία (λευκό ψήφισε η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ) εγκρίθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, στο πλαίσιο της υποβολής πρότασης για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου.

Η πρωτοβουλία του Δήμου επικροτήθηκε από τον εμπορικό κόσμο, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Χαρ. Παπαδόπουλο, παρεμβαίνοντας να σημειώνει την «άριστη συνεργασία» με τη δημοτική αρχή για να υπογραμμίσει πως η Λάρισα αποτελεί την πρώτη πόλη που καταθέτει πρόταση.

Την εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος Οικονομίας, Παν. Νταής, ο οποίος αφού εξήρε τη συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο έκανε εκτενή αναφορά στους στόχους του προγράμματος. Για να υπενθυμίσει πως η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει ένα υλοποιημένο δίκτυο πεζοδρόμων αποτελούμενο από τις οδούς Ανδρούτσου με τον μικρό πεζόδρομό της προς Ερμού, Βενιζέλου (το τμήμα μεταξύ Φιλελλήνων και Παπαναστασίου), Λαπιθών (το τμήμα από Βενιζέλου μέχρι Βύρωνος) και την Πόρου και συμπληρώνεται από δύο δρόμους κυκλοφορίας, το τμήμα της Βενιζέλου (από την Ολύμπου μέχρι τη Φιλελλήνων) και το τμήμα της Φιλελλήνων (από Βενιζέλου μέχρι Κύπρου).

Επικροτώντας το σχέδιο για την αναβάθμιση του Κέντρου, την εισήγηση υιοθέτησαν ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Καραλαριώτου, Αντ. Πράπας, ο επικεφαλής παράταξης Ντ. Διαμάντος, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΚΚΕ, Π. Κρίκης σημειώνοντας ωστόσο την «εξάπλωση των μονοπωλιακών επιχειρήσεων στο Κέντρο της Λάρισας» κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους «να προτάξουν την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου για την επιβίωσή τους». Με τους συμβούλους της παράταξης του ΚΚΕ να ψηφίζουν λευκό μόνο ως προς το μνημόνιο συνεργασίας.

ΗΠΑ

Το δημοτικό συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του δεν ενέκρινε το ψήφισμα της παράταξης του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά της παραχώρησης στρατιωτικών εγκαταστάσεων -μεταξύ άλλων- σε Λάρισα και Βόλο στις ΗΠΑ, επικρίνοντας τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που μετατρέπουν την Ελλάδα «στο μεγαλύτερο πλυντήριο του ιμπεριαλισμού».

Μετά τις τοποθετήσεις του κ. Πράπα, του κ. Μαμάκου, της κ. Καμηλαράκη, του κ. Διαμάντου και του κ. Καλογιάννη, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να αναθέσει σε διαπαραταξιακή επιτροπή την έκδοση ψηφίσματος καθώς, όπως ειπώθηκε «το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πάρει θέση γι’ αυτό το σοβαρό θέμα».

Να διευκρινισθεί ωστόσο πως το ψήφισμα της παράταξης του ΚΚΕ υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, Αγγέλα Βαγενά, Τζένη Γελαλή, Δημ. Μπαμπαλής ενώ παρών ψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, Γ. Ζαούτσος και Κων. Πράπας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν δεκάδες ακόμη θέματα, μεταξύ των οποίων και η συγκρότηση κριτικής επιτροπής για τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών με θέμα «Διαμόρφωση έκτασης ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. στη Λάρισα».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass