Νέος εξοπλισμός σε 20 παιδικές χαρές

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΦΙΛΟΔΗΜΟ»

Δημοσίευση: 01 Νοε 2018 15:46

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών η χρηματοδότηση της πρότασης του Δήμου Λαρισαίων, για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού είκοσι παιδικών χαρών στην πόλη της Λάρισας, με το ποσό των 326.944,35 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦιλόΔημος».

Το εν λόγω έργο, αποτελεί την τελική φάση ολοκλήρωσης ενός σχεδιασμού αναβάθμισης παιδικών χαρών στη Λάρισα, που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Λαρισαίων, καθώς σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Σούλτη: «Τριάντα έξι παιδικές χαρές στην πόλη έχουν ολοκληρωθεί και έχουν πιστοποιηθεί, ενώ αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για άλλες 12 παιδικές χαρές. Με την έγκριση της πρότασής μας από το Υπουργείο Εσωτερικών, για νέο εξοπλισμό σε ακόμη είκοσι παιδικές χαρές, ολοκληρώνεται ένα μεγάλο έργο αναβάθμισής όλων των παιδικών χαρών που βρίσκονται μέσα στην πόλη.

Να σημειώσω ότι όσον αφορά στις παιδικές χαρές που βρίσκονται στα χωριά- τέσσερις στο σύνολό τους- έχουμε καταθέσει σχετική πρόταση ένταξής τους στο Leader».

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού στις είκοσι παιδικές χαρές, ανέρχεται στο ποσό

του 1.168.185,52 ευρώ, εκ του οποίου οι 326.944,35 ευρώ, θα προέλθουν από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» και οι 841.241,17 ευρώ από πόρους του Δήμου Λαρισαίων».

Οι νέες χρηματοδοτήσεις -εντάξεις έργων στον ΦιλόΔημο, που ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Εσωτερικών, αφορούν συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, αναβάθμιση παιδικών χαρών και προμήθεια μηχανημάτων έργου, σε δήμους της χώρας, ύψους 26.970.531,81 ευρώ.

Οι δικαιούχοι δήμοι, θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι τους.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass