Αποστρατεύθηκε ο Γιάν. Τόλιας, παραμένει ο Βασ. Καραπιπέρης

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση: 02 Νοε 2018 22:20

Την αποστρατεία τού μέχρι χθες «θεσσαλάρχη» της αστυνομίας, υποστράτηγου Γιάννη Τόλια, αποφάσισε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο έκτακτων κρίσεων. Περίπου δύο μήνες πριν τις τακτικές κρίσεις, τον ερχόμενο Ιανουάριο, με πρωτοβουλία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστρατήγου Αρ. Ανδρικόπουλου ξεκίνησαν χθες οι έκτακτες κρίσεις, απόφαση που εκ του αποτελέσματος προκαλεί προβληματισμό - ως προς τη σκοπιμότητά της - με δεδομένο ότι τελικά διατηρήθηκαν στη θέση τους όλοι οι αντιστράτηγοι.

Στον βαθμό τους διατηρήθηκαν επίσης και 15 από τους 20 υποστρατήγους. Μεταξύ των μόλις τεσσάρων υποστρατήγων που αποστρατεύθηκαν χθες ήταν και ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ., Γιάν. Τόλιας, ενώ προήχθη ο υποστράτηγος Ανδρ. Δασκαλάκης. Στον βαθμό του υποστρατήγου παραμένει και ο Λαρισαίος προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης, Παν. Ντζιοβάρας.

Σε αντίθεση με τους στρατηγούς, στους ταξιάρχους έγινε «σφαγή», καθώς αποστρατεύθηκαν συνολικά 17 ταξίαρχοι. Στον βαθμό του ταξιάρχου διατηρήθηκε ο διευθυντής Αστυνομίας Λάρισας, Βασ. Καραπιπέρης, ενώ έκπληξη θεωρήθηκε η αποστρατεία του Λαρισαίου διευθυντή Αστυνομίας Καρδίτσας, Δημ. Γατσουνιά. Οι κρίσεις θα συνεχιστούν σήμερα αρχικά με τις τοποθετήσεις των νεοπροαχθέντων όπου, σε τοπικό επίπεδο, το ενδιαφέρον στρέφεται στην κάλυψη της χηρεύουσας θέσης του «θεσσαλάρχη». Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές εκτιμήσεις, ο κ. Καραπιπέρης θεωρούνταν επικρατέστερος για τη θέση του γενικού Θεσσαλίας, σε συνδυασμό με το σενάριο που θέλει τις κρίσεις να επαναλαμβάνονται τον Ιανουάριο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο από τις κρίσεις στον βαθμό των αστυνομικών διευθυντών, που αναμένονται σήμερα, θα προκύψει τότε και ο νέος διευθυντής Αστυνομίας Λάρισας.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass