Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 06 Νοε 2018 16:28

Παρακλήσεις προς τον Άγιο Λουκά στον Άγιο Αχίλλιο

Κάθε Τρίτη στις 7:30 το βράδυ ψάλλονται οι παρακλήσεις στο νεοφανή Aγιο Λουκά, αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Οι πιστοί θα έχουν τη μεγάλη ευλογία να προσκυνούν τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του, που δώρισε στο ναό ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαρίσης, κυρός Ιγνάτιος.

 

Γιορτάζουν ο Αγ. Νεκτάριος στη Νίκη Λάρισας

Εορτάζει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου στη Νίκη Λάρισας. Την παραμονή της εορτής, μεθαύριο Πέμπτη και ώρα 5.00 μ.μ. θα τελεσθεί εσπερινός με αρτοκλασία, ενώ την Παρασκευή, ανήμερα της εορτής, και ώρα 7.30 π.μ. θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και το ύψωμα του Αγίου.

 

Παράκληση στον Άγιο Γεράσιμο τον Ιορδανίτη

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ. θα τελεσθεί η παράκληση του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη στον Ι.Ν. της Του Θεού Σοφίας (Χαραυγή). Οι παρακλήσεις θα τελούνται κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα.

 

Το λείψανο του Αγίου Νεκταρίου στον Άγιο Αχίλλιο

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου η Εκκλησίας μας τιμά την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

–Μεθαύριο Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας.

–Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, 7.30 – 10.00 το πρωί, θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος του αγίου και η Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος. Θα διαβαστούν και τα Κόλλυβα του Αγίου Νεκταρίου. Στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον Αγιο Νεκτάριο.

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

 

Γιορτάζει ο Άγιος Νεκτάριος στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

Στον Ι. Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγ.Γεωργίου Λαρίσης πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Αγ. Νεκταρίου (στην οδό Έρετρίας) και θα πραγματοποιηθούν οι έξης λατρευτικές εκδηλώσεις:

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Μεθαύριο Πέμπτη 8 Νοεμβρίου απόγευμα στις 5 πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός και αρτοκλασία. Την Παρασκευή 9 του μήνα το πρωί 7:30-10:00 ο όρθρος και η πανηγυρική θεια λειτουργία. Το απόγευμα στις 5 μεθεόρτιος εσπερινός, παράκληση, λιτάνευση του ιερού λειψάνου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του I.Ν. Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης και το ύψωμα του Αγ. Νεκταρίου.

Το λείψανο του Αγίου θα παραμείνει εντός του παρεκκλησίου την Πέμπτη και την Παρασκευή προς ευλογία και αγιασμό των πιστών. Αστική συγκοινωνία Ν° 4 στάση Καραγάτση και Ψυχάρη.

 

Ο Άγιος Νεκτάριος τιμάται στη Νίκαια

Εορτάζει και πανηγυρίζει την Παρασκευή στις 9 Νοεμβρίου το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκτάριου στη Νίκαια.

Μεθαύριο Πέμπτη το απόγευμα, παραμονή της εορτής, στις 17:00, θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, από τον εκπρόσωπο της Μητροπόλεως.

Το πρωί της Παρασκευής, από τις 7:30-10:00 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η τελετή του υψώματος του Αγίου. Στις 17:00 θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και θα ψαλεί η παράκλησις του Αγίου Νεκτάριου.

 

Η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στον Προφήτη Ηλία

Πανηγυρίζει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, η Ενορία του Προφήτη Ηλία Λαρίσης, τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Μεθαύριο Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, το απόγευμα στις 5:00, θα τελεσθεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός, ενώ την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, το πρωί, θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Πανήγυρη Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως

Tην Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, πανηγυρίζει το καθολικό της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πυργετού.

Μεθαύριο Πέμπτη 8 Νοεμβρίου παραμονή της εορτής, στις 5:00 μ.μ. το απόγευμα θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετ` αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Την Παρασκευή το πρωί, ανήμερα της εορτής από τις 7:30 π.μ. θα ψαλεί ο όρθρος και θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στο τέλος θα διαβαστεί το Ύψωμα του Αγίου. Το απόγευμα ανήμερα της εορτής, στις 5:00 μ.μ. θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση του Αγίου Νεκταρίου.

Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση μικρό τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

 

Πανηγυρίζει ο ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών

ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

Μεθαύριο Πέμπτη 8 Νοεμβρίου εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ & Γαβριήλ, πανηγυρίζει στη Λάρισα, ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών (στο παλαιό κοιμητήριο).

Έτσι αύριο Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα, θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας, και Θείου Κηρύγματος. Μεθαύριο Πέμπτη το πρωί 8 Νοεμβρίου, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 5 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθέορτος εσπερινός της εορτής μετ' αρτοκλασίας, και στη συνέχεια ο παρακλητικός κανών των Αρχαγγέλων. Το βραδάκι της ίδιας ημέρας και ώρα 8.30 μ.μ., θ' αρχίσει ιερά αγρυπνία, με Όρθρο, όπου θα ψάλουν τα «ΧΑΙΡΕ» προς τους Παμμεγίστους Ταξιάρχας Μιχαήλ και Γαβριήλ μετ' αρτοκλασίας και θ' ακολουθήσει η θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου.

 

Παρακλήσεις στον Αγ. Νικόλαο και τα παρεκκλήσια του

Κάθε Τετάρτη στις 17:00 στον παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου (οδός Ροΐδου) τελείται η παράκληση της Παναγίας Γοργοϋπήκοου, ενώ κάθε Πέμπτη στις 17:00 στο παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (οδός Τσιμισκή) τελείται η Παράκληση της Παναγίας Παραμυθίας. Επίσης, κάθε Πέμπτη στις 19:00 τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης τελείται η Παράκληση στον Άγιο Παΐσιο.

 

Μνήμη Αγίου Νεκταρίου στην Αγία Αικατερίνη

Με όρθρο και Θ. Λειτουργία το πρωί της Παρασκευής θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως στον ι.ν. Αγίας Αικατερίνης στο Αλκαζάρ. Το απόγευμα (8:30 - 00:45) θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου ως ακολούθως: Ανάγνωση Θείας Μεταλήψεως, εσπερινός, παράκληση στην Παναγία Γοργοϋπήκοο, όρθρος, πολυέλαιοι και θεία λειτουργία.

 

Μαθήματα παραδοσιακών χορών στον Αγιο Αχίλλιο

Μαθήματα παραδοσιακών χορών γίνονται κάθε Τετάρτη 9.30 μ.μ. στο υπόγειο Πνευματικό Κέντρο του Ναού του Αγίου Αχιλλίου από έμπειρο χοροδιδάσκαλο. Θα λειτουργήσει και τμήμα αρχαρίων κάθε Τετάρτη 8.30 μ.μ. Το χορευτικό του Μητροπολιτικού Ναού έκανε σπουδαία εμφάνιση στην πλατεία Ζιαζιά, στη Χαραυγή, για τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή της Αγίας Σοφίας και καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass