Λεωφορείο με τελικό προορισμό την… εργασία

*ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟ CAMPUSBUS *ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2018 23:00

Ένα λεωφορείο διαφορετικό από τα υπόλοιπα αναμένεται να σταθμεύσει στην πόλη της Λάρισας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο λόγος για το CampusBus που αποτελεί την υλοποίηση μιας καινοτόμας ιδέας η οποία δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους από κάθε χώρα και ανεξαρτήτως ηλικίας να δοκιμάσουν να εργαστούν για οποιαδήποτε εταιρεία στον κόσμο, ακόμα και από τον… καναπέ του σπιτιού τους.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο αλλά δεν πρέπει να το αποκλείουμε σαν ιδέα. Χρειάζονται κάποιες ικανότητες τις οποίες ζητήσαμε να μας εξηγήσει ο ιδρυτής του CampusBus κ. Σταύρος Μεσσήνης.

«Η εργασία αλλάζει. Έχουμε επαφή με περισσότερους ανθρώπους και το περιβάλλον γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό. Το ζήτημα είναι να μπορεί να εμφανίζεται κάποιος καλύτερος από τον άλλον σε κάθε γωνιά του κόσμου» μας λέει αρχικά και προσθέτει:

«Η τεχνολογία μας επιτρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι με το κάθε σημείο της γης και να εξυπηρετούμε ανάγκες αγορών όλου του κόσμου. Αν σκεφτούμε πως μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μας γνωρίζει καλά αγγλικά άρα μπορεί να εξυπηρετήσει και τέτοιες αγορές. Αρκεί να το θέλει και να προετοιμαστεί σωστά…».

Αποφάσισαν να στήσουν μια εκπαιδευτική δράση για να την προσφέρουν σε όλη τη χώρα. Ο ευέλικτος τρόπος ήταν μια κινητή μονάδα. Γι’ αυτό τον λόγο πήραν ένα λεωφορείο, ξήλωσαν τα καθίσματα και το μετέτρεψαν σε αίθουσα διδασκαλίας.

«Εκεί μέσα τους εκπαιδεύουμε στην ελεύθερη εργασία, στο FreeLancing» και το αναλύει. «Για παράδειγμα κάποιος θα μπορούσε να κάνει εξυπηρέτηση πελατών μέσω chat για το εξωτερικό ή και το εσωτερικό. Μιλάμε για δουλειές που γίνονται από το σπίτι για όλο τον κόσμο».

Το πρότζεκτ δεν αφορά μόνο σε Έλληνες. «Αυτή τη στιγμή χιλιάδες μετανάστες, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο ενώ έχουν δεξιότητες δεν εργάζονται ή δυσκολεύονται να βρούν εργασία. Θα μπορούσαν να καλύψουν αγορές που δεν μπορούν κάποιοι άλλοι. Ένας Σύριος πρόσφυγας για παράδειγμα, δυσκολεύεται να βρει δουλειά στη Θεσσαλονίκη λόγω γλώσσας και γνωριμιών. Δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να δουλέψει. Πρέπει και μπορεί. Θα μπορούσε να δουλέψει για κάποιο e-shop που έχει την έδρα του στην Αίγυπτο. Θα μπορούσε να εξυπηρετεί πελάτες αραβόφωνους στην Αμερική που θέλουν να κάνουν τις αγορές τους. Θα μπορούσε να δουλεύει στο ωράριο της χώρας του και όχι της Αμερικής. Υπάρχει πολύ προσωπικό που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει την αγορά» και με την εν λόγω εκπαίδευση ίσως κάποιος γίνει καλύτερος.

Πώς δουλεύουν όμως στο λεωφορείο; Το μάθημα, σύμφωνα με τον κ. Μεσσήνη, διαρκεί 16 ώρες εκ των οποίων οι πρώτες 4 αποτελούνται από θεωρία. Εν συνεχεία προχωρούν στην τεχνολογία για το πώς βοηθάει και εξυπηρετεί τις αγορές. Στο τελευταίο στάδιο τοποθετούν τους ενδιαφερόμενους σε πλαίσιο πραγματικών συνθηκών. Δημιουργούν προφίλ σε μια από τις πλατφόρμες που υπάρχουν και περιμένουν την επαφή.

Η δράση αυτή διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία CampusBus. Κύριος σκοπός της είναι η εκπαίδευση και η επιχειρηματική δραστηριοποίηση.

Ξεκίνησαν το 2013 με το πρότζεκτ του λεωφορείου να αρχίζει πριν λίγους μήνες. «Στοχεύουμε μέχρι το Ιανουάριο και μετά από τρεις βόλτες στην Ελλάδα να έχουμε εκπαιδεύσει 1.000 άτομα» λέει ο κ. Μεσσήνης.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η πρώτη εκδρομή του λεωφορείου και στόχος των διοργανωτών είναι το 25% των εκπαιδευόμενων να πιάσει δουλειά μετά από αυτό. Ήδη αναφέρουν πως υπάρχουν θετικά αποτελέσματα.

Η συμμετοχή δηλώνεται στην ιστοσελίδα campusbus.org. Σύμφωνα με τον κ. Μεσσήνη πριν τη συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλονται σε ένα μικρό τεστ έτσι ώστε να εξεταστούν οι ικανότητες. Τα στάνταρ που ζητούν είναι αγγλικά και χειρισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ πρέπει να είσαι άνεργος. Το κυρίως μάθημα γίνεται στα Αγγλικά, όμως υπάρχει η δυνατότητα μετάφρασης στα Ελληνικά, στα Αραβικά, στα Φαρσί και τα Γαλλικά.

Α, και το καλύτερο για το τέλος. Είναι δωρεάν…

 

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass