Το κοινωνικό πρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας

ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΣΤΟ SUPER PUMA ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΑ… 2.000 ΠΟΔΙΑ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 22:36

Ο σμηναγός Θεόδωρος Χαμηλός και ο 6χρονος σήμερα, Θεοφύλακτος – Ερμής έκλεψαν την παράσταση στην προχθεσινή, εορταστική εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα.

Είναι οι αληθινές, γεμάτες ανθρωπιά, καθημερινές ιστορίες των ιπταμένων που σε επετειακές συνήθως εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται στην ενότητα που αφορά στο κοινωνικό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, αναφορές που συνοδεύονται επίσης με στατιστικά στοιχεία για κάθε είδους αποστολές, αεροδιακομιδές, έρευνας - διάσωσης και αεροπυρόσβεσης, ημέρα και νύχτα όποτε απαιτηθεί.

Πίσω ωστόσο από αυτές τις γενικές αναφορές και τα απρόσωπα αριθμητικά δεδομένα, κρύβονται ανθρώπινες ιστορίες με ισχυρούς δεσμούς. Όπως αυτή του σμηναγού με τον 6χρονο της φωτογραφίας που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης αεροδιακομιδής της Πολεμικής Αεροπορίας σε ελικόπτερο Super Puma.

Στις 5:30 λοιπόν τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου 2012, η Πολεμική Αεροπορία κλήθηκε από το ΕΚΑΒ να συνδράμει στην αεροδιακομιδή εγκύου από τη Σίφνο.

Το ελικόπτερο Super Puma απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα και παρέλαβε την έγκυο και στις 07:18 απογειώθηκε από τη Σίφνο. Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, σμηναγός Θεόδωρος Χαμηλός κατά τη διάρκεια της πτήσης ενώ κατευθυνόταν προς την Ελευσίνα χρειάσθηκε να αλλάξει προορισμό και να κατευθυνθεί προς τη Σύρο, όπου και το πλησιέστερο νοσοκομείο.

Οκτώ ναυτικά μίλια, νότια της Σύρου και σε ύψος 2.000 πόδια ο συνοδός γιατρός του ΕΚΑΒ και η μαία έφεραν στον κόσμο τον Θεοφύλακτο – Ερμή που γεννήθηκε, κατά την αεροδιακομιδή.

Όσοι βρέθηκαν προχθές στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής άκουσαν το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας του σμηναγού – κυβερνήτη του ελικοπτέρου, επικοινωνώντας με τη βάση της Σύρου, κατά τα προβλεπόμενα να αναφέρει 8 επιβαίνοντες στο Super Puma. Λίγα λεπτά αργότερα ο κυβερνήτης… αύξησε κατά έναν τον αριθμό των επιβαινόντων στο ελικόπτερο με τη Βάση να ζητά «εξηγήσεις» για το πώς… οι οκτώ επιβάτες έγιναν εννέα.

Στις 07:38 το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σύρου και η μητέρα μαζί με το νεογνό διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, με το προσωπικό της 384 Μοίρας Έρευνας - Διάσωσης της 112 ΠΜ να καλωσορίζει το νεογνό σαν επίτιμο μέλος της. Μερικούς μήνες αργότερα, την Κυριακή 24 Iουνίου 2012, στον ναό της Χρυσοπηγής της Σίφνου, ο σμηναγός Θ. Χαμηλός βάφτισε τον Θεοφύλακτο – Ερμή ενώ προχθές βράδυ, χαιρέτησαν μαζί τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, προκαλώντας συγκίνηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass