Η Πολεμική Αεροπορία, βασικός εκφραστής της εθνικής μας ισχύος

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ 110 ΠΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 22:35

«Σήμερα η Πολεμική Αεροπορία παραμένει ο βασικός εκφραστής της εθνικής μας ισχύος, εγγυάται την αποτροπή και μαζί με τους άλλους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημιουργία ενός ισχυρού αμυντικού μηχανισμού στον οποίο στηρίζεται η πολιτική της Εθνικής Άμυνας» σημειώνεται στην ημερήσια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτεράρχου Χρ. Χριστοδούλου με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης με δοξολογία που τέλεσε ο αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Λάρισας, π. Αχίλλιος. Στην ημερήσια διαταγή του Α/ΓΕΑ, που ανέγνωσε ο επισμηναγός Γιάν. Κρίκης, σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «η πορεία της Πολεμικής Αεροπορίας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς θυσίες στον βωμό του καθήκοντος, όπως έγινε πρόσφατα με την απώλεια των δύο ηρώων αεροπόρων Γ. Μπαλταδώρου και Ν. Βασιλείου. Θυσίες που επιβεβαίωσαν ακόμη μια φορά ότι τις σελίδες της λαμπρής μας ιστορίας τις έγραψαν άνθρωποι με όραμα, επιμονή, σχέδιο, διορατικότητα και αυταπάρνηση, βάζοντας το καθήκον υψηλότερα από τον εαυτό τους, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου να υπηρετήσουν τα ιδανικά τους».

 «Η ΠΑ προχωρά με προσεκτικά βήματα και μέσα από οργανωτικές βελτιώσεις, ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του στόλου της, όπως γίνεται με το πρόγραμμα αναβάθμισης των Α/Φ F-16 σε επίπεδο VIPER, της ένταξης νέου εκπαιδευτικού Α/Φ TECNAM 2002 σε αντικατάσταση του Τ-41».

«Η πρόσφατη πρωτιά της 331Μ η οποία προστέθηκε στις τόσες προηγούμενες στο Tactical Leadership Program του NATO, μας κάνει υπερήφανους και μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να συνεχίσουμε ώστε να διατηρήσουμε και να ανεβάσουμε το επίπεδο που κατακτήσαμε». «Ας γίνει κατανοητό από φίλους και εχθρούς κάτι που αποδείξαμε πολλές φορές άλλωστε, πετάμε ψηλά, πετάμε μακριά, πετάμε όπου χρειαστεί» καταλήγει η ημερήσια διαταγή.

Με τον Αρχηγό Τ.Α. Γ. Μπλιούμη σε δηλώσεις του να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως «η Πολεμική Αεροπορία αποτελεί τον κύριο εκφραστή της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας».

Στην εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στη στατική έκθεση, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο βουλευτής Γ. Κατσιαντώνης, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημ. Ζερβάκης, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκ. Ντίτορας, ο επίτιμος Α/ΓΕΑ Βασ. Κλόκοζας, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Βασ. Καραπιπέρης, ο διοικητής της ΠΥ Θεσσαλίας Κων. Σκούπρας, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελ. Αναστασοπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Λαδόπουλος και Απ. Μπέμπης, οι δήμαρχοι, Λάρισας Απ. Καλογιάννης, Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος και Ελασσόνας Νίκ. Ευαγγέλου, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Ιωάν. Σκριάπας, ο διοικητής της ΠΥ Λάρισας Ζ. Μπρούζας, ο διοικητής της 110 ΠΜ Απ. Χόρτης, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Μ. Μαγρίζος, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νικ. Μπασδέκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαρ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ Κων. Λιούτας, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Κων. Βλάχος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Απ. Βερέμης, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, αντιπροσωπεία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του εορτασμού το αεροδρόμιο της 110 ΠΜ θα είναι ανοιχτό για το κοινό, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα έως μεθαύριο Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει σήμερα από τις 9:00-17:00: Στατική Έκθεση, επισκέψεις σχολείων – ξενάγηση. Στις 9:00-13:00: Επαγγελματικός προσανατολισμός στο κινηματοθέατρο «Αθηνά».

Αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή στις 12 μ: Επιδείξεις ομάδας «Κέρβερος» (Στρατιωτικού Σκύλου). Στις 12:30: Παρουσίαση – προβολή «Πήγασος». Μεθαύριο Κυριακή 11 Νοεμβρίου (ώρες 12:30-14:30) θα πραγματοποιηθεί παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής «Η Ελλάδα μια ζωγραφιά από ψηλά», για παιδιά Δημοτικού και χειροτεχνίες για νήπια υπό την καθοδήγηση των εικαστικών των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, Κατερίνας Μπέσσα και Δημητρίου Λαπούση.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass