Εναρξη Εκπαίδευσης στην ΕΟΔΥΑ

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 16:21

Στο πλαίσιο της έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου 2018 – 2019, έγινε ο Αγιασμός των Εθελοντών της ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών) όπου και έλαβαν Ευλογία από τον π. Τιμόθεο.

Οι Εθελοντές της προηγούμενης και της νέας εκπαιδευτικής «σειράς» είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ενημερωθούν για τον προγραμματισμό εκπαιδευτικών δράσεων αλλά και την οργάνωση της ΕΟΔΥΑ στην «Διαχείριση και αντιμετώπιση καταστροφών».

Ήδη οι Εθελοντές της προηγούμενης εκπαιδευτικής σειράς (2017 – 18) συνεχίζουν την εκπαίδευση στην ενότητα «Βασικές αρχές διάσωσης και διαχείρισης καταστροφών» η οποία έχει διάρκεια 6 μήνες.

Παράλληλα αποφασίστηκε η δημιουργία «Ομάδας Άμεσης Επέμβασης» (ΟΜ.Α.Ε.) η οποία στελεχώνεται από έμπειρους και κατάλληλα εκπαιδευμένους Εθελοντές Διασώστες. Σκοπός της ΟΜ.Α.Ε. είναι η συνεχής εκπαίδευση, η εκτίμηση, η άμεση επέμβαση και η διαχείριση συμβάντων μαζικών απωλειών υγείας συνέπεια καταστροφών.

Η νέα εκπαιδευτική σειρά (2018 – 19) ξεκινάει τη βασική εκπαίδευση από την επόμενη εβδομάδα. Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 200 ώρες και τελειώνει τον Ιούλιο του 2019. Οι επιτυχόντες Εθελοντές της σειράς 2018 – 19, εντάσσονται στο εθελοντικό δυναμικό της ΕΟΔΥΑ και μπορούν να συμμετέχουν σε εξειδικευμένα σχολεία (Διάσωσης, Ορεινής διάσωσης, Ναυαγοσωστικής, Καταδύσεων, Επικοινωνιών κτλ), καθώς και σε εθελοντικές υγειονομικές και εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιεί η ΕΟΔΥΑ (Υγειονομικές καλύψεις, αποστολές, σεμινάρια κτλ).

Το Δ.Σ. της ΕΟΔΥΑ εκφράζει τις ευχαριστίες «στον π. Τιμόθεο για την τέλεση του Αγιασμού και την Ευλογία του, στον πρόεδρο κ. Παπαγεωργίου Χρήστο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Βερδικουσιωτών Λάρισας, για την παραχώρηση της αίθουσας του συλλόγου. Στην τοπική κοινωνία και τους φορείς οι οποίοι μας εμπιστεύονται και υποστηρίζουν την προσπάθειά μας με κάθε δυνατό τρόπο. Στους χορηγούς μας σε υγειονομικό υλικό και εξειδικευμένο διασωστικό εξοπλισμό. Στις Εθελόντριες και τους Εθελοντές, που από τη στιγμή της ίδρυσης συντάχθηκαν μαζί μας και υποστηρίζουν την επιχειρησιακή δράση της ΕΟΔΥΑ. Επίσης συγχαίρουμε τους υποψήφιους Εθελοντές της νέας εκπαιδευτικής σειράς, για την επιλογή τους να ενταχθούν στην "Οικογένεια" της ΕΟΔΥΑ και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass