Πανελλήνια συνάντηση σιδηροδρομικών

ΣΤΟΝ ΔΟΞΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2018 15:32

Πανελλήνια μορφή έλαβε και φέτος η συνάντηση των σιδηροδρομικών στην πανήγυρη των Αγίων Αναργύρων στο φερώνυμο εκκλησάκι στον Δοξαρά την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου.

Το προσκλητήριο απηύθυνε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών (ΠΟΣΣ), τα σιδηροδρομικά σωματεία Αθηνών, Βόλου και Θεσσαλονίκης και από τη Λάρισα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Λαρισαίων Σιδηροδρομικών «Ο Άγιος Φίλιππος», το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών, ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Λάρισας και η επιτροπή του ναού. Το ξωκλήσι κτίστηκε με δαπάνες των σιδηροδρομικών, κυρίως από Λάρισα και Βόλο, στη μνήμη των θυμάτων σιδηροδρομικών στο δυστύχημα της 1ης Νοεμβρίου 1972, Δημήτρη Τσακαλέα μηχανοδηγού από τη Νέα Ιωνία Βόλου και Κώστα Τουρούτσικα προϊσταμένου αμαξοστοιχιών από τη Λάρισα.

Οι σιδηροδρομικοί μετέβησαν οικογενειακά από πολλά σημεία της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και ν. Λάρισας) στο ξωκλήσι, όπου τελέστηκε θεία λειτουργία με κήρυγμα, αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των σιδηροδρομικών εν ενεργεία και συνταξιούχων και των οικογενειών τους. Επίσης, τελέστηκε μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των φονευθέντων και αποβιωσάντων σιδηροδρομικών και των μελών των οικογενειών τους. Λειτούργησε ο π. Βασίλειος και έψαλαν οι συνάδελφοι ιεροψάλτες Λευτέρης Λαζαρίδης, Δημήτρης Δελής, Γεώργιος Στεργιάκης και Γεώργιος Τσιτσώνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass