«Η καλοσύνη είναι η αρετή των δυνατών ανθρώπων»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΤΩΝ «ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

Δημοσίευση: 14 Νοε 2018 22:14

«Η καλοσύνη είναι η ωραιότητα εν πράξη» είχε αναφέρει ο Γαλλοελβετός φιλόσοφος Ζαν-Ζακ Ρουσσώ. Ενώ ο Κινέζος φιλόσοφος Κομφούκιος είχε πει πως «Αυτός που είναι πραγματικά καλός, δεν είναι ποτέ δυστυχής».

Με αυτά τα επίκαιρα συνθήματα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Καλοσύνης, οι “Φίλες της Αγάπης” ξεκίνησαν χθες το απόγευμα στο “Φρούριο” τις φετινές τους εκδηλώσεις.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μπούλα Στεργίου στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε τις φίλες του Συλλόγου που, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες, δείχνουν ακόμη αγάπη και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο και ταυτόχρονα τις παρακίνησε να μην σταματήσουν, αλλά αντιθέτως να εντείνουν τις προσπάθειές τους, γιατί οι ανάγκες του κόσμου έχουν αυξηθεί πολύ κατά την κρίση.

Η γραμματέας του Συλλόγου κ. Ρίτα Μωυσή στην ομιλία της αναφέρθηκε στο νόημα της Καλοσύνης και ενημέρωσε το κοινό ότι η 13η Νοεμβρίου καθιερώθηκε το 2000 ως Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης από την παγκόσμια συμμαχία διαφόρων κινήσεων και οργανώσεων για τη βελτίωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Επίσης, επισήμανε ότι: «Εμείς έχουμε πρόσθετο λόγο να προσεγγίσουμε την καλοσύνη, γιατί η καλοσύνη και η αγάπη είναι έννοιες ταυτόσημες».

Η κ. Μωυσή στον λόγο της υπογράμμισε ακόμα οτι: «Η καλοσύνη είναι μία από τις πιο σημαντικές αρετές. Φανερώνει ψυχικό μεγαλείο και είναι σημάδι σοφίας». Ακόμα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την καλοσύνη ως σεβασμό στις αξίες, ως αντίδοτο στη μιζέρια και στην απώλεια ανθρωπιάς, καθώς, επίσης, και ως αρετή των δυνατών ανθρώπων.

Τέλος, ανανέωσε το ραντεβού με την «Αγάπη» για τις 20 Δεκεμβρίου στο Bazaar γλυκών που θα διοργανώσει ο Σύλλογος.

Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των γυναικείων συλλόγων της πόλης, έκλεισε με γνωστά τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν οι μουσικοί κ. Σπύρος Καβαλλιεράτος και κ. Βαγγέλης Τσιαπλές.

Ραφαέλα Παπαοικονόμου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass