Κατέβασε ρολά το Δημόσιο

ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2018 22:12

Μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων βρέθηκαν στο επίκεντρο της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν χθες στη Λάρισα. Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, συμμετείχε και το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Η κυβέρνηση μας θεωρεί προνομιούχους, υποστήριξε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του Ν.Τ. Λάρισας Δημήτρης Παπαποστόλου τονίζοντας «οι μειώσεις κατά 40%, που έχουμε υποστεί στα εισοδήματά μας, δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ούτε καν για σταδιακή αποκατάσταση, καθώς μας θεωρεί προνομιούχους και καλοπληρωμένους. Το αίτημά μας για ενιαίο μισθολόγιο με αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, με υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για μισθολογική εξέλιξη, καθώς και η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού αποτελούν για τους δημόσιους υπαλλήλους απαράγραπτα δικαιώματα που μας έχουν αφαιρεθεί στη λογική της σωτηρίας της χώρας από τη χρεοκοπία. Είναι τώρα που η κυβέρνηση πρέπει να υποχρεωθεί να αλλάξει ρότα, εγκαταλείποντας τις ακραίες πολιτικές λιτότητας και να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας».

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα υποστηρίζουν ότι η οικονομική αφαίμαξη συνεχίζεται και ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή. «Οι δεσμεύσεις της για επέκταση του αφορολόγητου προς όλους στις 12.000 ευρώ ήταν ένα ακόμα προεκλογικό πυροτέχνημα από τα τόσα πολλά της παρούσας κυβέρνησης», σημείωσε ο κ. Παπαποστόλου προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση είτε καταφέρει να αποφύγει είτε να αναστείλει τις περικοπές στις παλιές συντάξεις, οι νέοι συνταξιούχοι μετά τον Μάιο του 2016 νιώθουν στο πετσί τους τα αποτελέσματα αυτού του νόμου Κατρούγκαλου. Οι περικοπές για τους δημοσίους υπαλλήλους με τον Ν. 4387/2016 ξεκινούν από 7% για ΥΕ κατηγορία με 20 χρόνια ασφάλισης και κορυφώνονται στο 35% για ΠΕ κατηγορία με 40 χρόνια ασφάλισης. Η απαίτησή μας για Δημόσια καθολική ασφάλιση με αξιοπρεπείς συντάξεις σε λογικά όρια συνταξιοδότησης είναι στον πυρήνα των αιτημάτων μας».

Οι εργαζόμενοι ζητούν, επίσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επέκταση, αύξηση και μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη, στέλνοντας συγχρόνως μήνυμα ότι «με την αγωνιστική και ενωτική μας δράση μπορούμε να βάλουμε φραγμό στα αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης και δανειστών».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων/νος Κούμας», η ΕΛΜΕ Λάρισας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωπος του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞΙ.Α. και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου νομού Λάρισας Θεόδωρος Καραγώγος.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass