Εντός Νοεμβρίου καταβάλλονται τα αναδρομικά στους ενστόλους

* ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2018 22:12

«Ήδη έχει ψηφισθεί η τροπολογία, προφανώς μέσα στον Νοέμβριο θα καταβληθούν τα αναδρομικά» δήλωσε η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά που βρέθηκε χθες στη Λάρισα, στο πλαίσιο εθιμοτυπικών επισκέψεων, σε ΑΤΑ και 1η Στρατιά.

Η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενη από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Χρ. Χριστοδούλου και τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Γ. Μπλιούμη, αρχικά επισκέφθηκε το ΑΤΑ και το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) όπου και ενημερώθηκε για την αποστολή του.

Απευθύνοντας χαιρετισμό σε συγκέντρωση στελεχών του ΑΤΑ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «κάτω από την εμπειρία, το ήθος, το θάρρος, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό σας, ασκούνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ αφήνετε τα αποτυπώματά σας στον χερσαίο και εναέριο χώρο.

Από την πλευρά μας, ως Πολιτεία, αναγνωρίζουμε και τιμούμε τη συνεισφορά σας αυτή και εργαζόμαστε για την καλύτερη υποστήριξη των υπηρεσιακών αναγκών και απαιτήσεων της εκπλήρωσης του έργου σας. Ενός έργου που διασφαλίζει την αεράμυνα της χώρας και εξασφαλίζει τις επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε εσάς που εργάζεστε και πολεμάτε μέρα και νύχτα στον αέρα και στο έδαφος, δεν έχω παρά να πω ως υφυπουργός Άμυνας, ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των Ελλήνων».

Στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Αλκ. Στεφανή και τον διοικητή της 1ης Στρατιάς Δημ. Ζερβάκη, η υφυπουργός επισκέφθηκε την 1η Στρατιά, το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ), τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της 1ης Στρατιάς και το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Απευθύνοντας χαιρετισμό σε συγκέντρωση στελεχών της 1ης Στρατιάς η κ. Κόλλια τόνισε μεταξύ άλλων πως «εδώ και χρόνια και πριν αναλάβω τα καθήκοντα της υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, είμαι γνώστης του έργου σας καθώς και των μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζετε στην εκτέλεση του καθήκοντός σας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Γνωρίζω τον καθημερινό σας αγώνα για να κρατήσετε ψηλά τους πυλώνες ισχύος του Στρατού μας.

Εργαζόμαστε όχι μόνο προς την κατεύθυνση επαύξησης της στρατιωτικής ισχύος μας, αλλά και με δράσεις υπέρ του προσωπικού, όπως οι στρατιωτικές οικίες, οι νοσοκομειακές υποδομές, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και γενικότερα η μέριμνα υπέρ των οικογενειών σας.

Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο, την επαγγελματική πρόοδο και την προσφορά σας στις Ένοπλες Δυνάμεις, και κρατήστε ψηλά τις σημαίες των σχηματισμών και του έθνους μας». Την ομιλία της υφυπουργού στην 1η Στρατιά, παρακολούθησαν αντιπροσωπείες αποστράτων με επικεφαλής, τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Λάρισας Κων. Βλάχο και τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ, Κων. Λιούτα.

Σε δήλωσή της, η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε: «Επισκέφθηκα την 1η Στρατιά και το ΑΤΑ προκειμένου να δω από κοντά τις δομές, το έμψυχο δυναμικό, το οποίο είναι η βάση για το παραγόμενο έργο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είμαι εντυπωσιασμένη από τα όσα είδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις επιτελούν το έργο τους και το καθήκον τους.

Εμείς, ως πολιτικοί, έχουμε την υποχρέωση να υπηρετήσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις στις υποχρεώσεις τους, στις ανάγκες τους, για να μπορέσουν και αυτοί με τη σειρά τους να ανταποκριθούν στο μεγάλο και υψηλό έργο της εθνικής ασφάλειας, της άμυνας και στη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας». Ερωτηθείσα για το πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά η κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά απάντησε λέγοντας ότι «ήδη έχει ψηφισθεί η τροπολογία, είναι θέμα διαδικασιών, προφανώς μέσα στον Νοέμβριο θα καταβληθούν τα αναδρομικά».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass