«Ματωμένο το πρωτογενές πλεόνασμα»

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2018 15:01

Για «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα κάνει λόγο η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία της 28ης Νοεμβρίου. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία.

«O κρατικός προϋπολογισμός για το 2019, προβλέπει “ματωμένο” πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% (6,9 δισ. ευρώ) από την άγρια φοροληστεία και τις περικοπές που συνεχίζονται, το οποίο πληρώνουν ακόμα και οι άνεργοι, αφού μειώνονται κατά 63 εκατ. ευρώ τα κονδύλια για το επίδομα ανεργίας που παίρνει μόλις το 10%. Αντίθετα, η κυβέρνηση δεν πείραξε ούτε ένα ευρώ από τις φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και συνεχίζει την πολύμορφη στήριξή του, όπως για π.χ. την κρατική επιδότηση στο 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς έως 24 ετών.

Η επεκτασιμότητα 5 ΚΣΣΕ, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αφορά μικρό ποσοστό εργαζομένων σ’ αυτούς τους κλάδους, με δεδομένο ότι έχουν δημιουργήσει πανσπερμία εργασιακών σχέσεων, που αφήνει ακάλυπτο μεγάλο μέρος εργαζομένων, ενώ σε γενικότερο επίπεδο, από τη στιγμή που έδωσαν τη δυνατότητα του βέτο στους εργοδότες, δεν εξασφαλίζεται η υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ, ενώ σε πολλούς κλάδους δεν υπάρχει ΚΣΕΕ», ανέφερε η διοίκηση του ΕΚΛ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει «κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης. Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass