Εργα 4 εκατ. ευρώ στον Αγιο Κωνσταντίνο

* Θα αρχίσουν το νέο έτος από τη Χρυσοχόου και ακολουθούν Νικηταρά, 23ης Οκτωβρίου, Θεοτοκοπούλου, Ριζοπούλου κ.ά. - Μελετάται κυκλικός κόμβος και στη διασταύρωση 23ης Οκτωβρίου με Πολυτεχνείου - Προτάσεις αλλά και παράπονα κατοίκων της συνοικίας για ελλιπή φωτισμό, καθαριότητα, ασφάλεια

Δημοσίευση: 26 Νοε 2018 22:09

Το φιλόδοξο σχέδιο του Δήμου Λαρισαίων να παρέμβει (και) στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, με έργα οδοποιίας, ανάπλασης, πρασίνου, φωτισμού κ.ά. παρουσίασε χθες, κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέλευσης στο Πολιτιστικό Κέντρο, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, με δεκάδες κατοίκους της συνοικίας να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Δήμου, να συμμετέχουν στον σχετικό προβληματισμό για το αύριο της πόλης και να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης της καθημερινότητάς τους στη συνοικία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογιάννης, αφού αρχικά αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της δημοτικής Αρχής για ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες της πόλης, επικεντρώθηκε στο έργο αναμόρφωσης της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου, μιας συνοικίας - όπως ανέφερε- πυκνοδομημένης, με μεγάλο αριθμό κατοίκων και ελάχιστους ελεύθερους χώρους. Οι σχετικές συμβάσεις για τις παρεμβάσεις, τόνισε, έχουν ήδη υπογραφεί και το έργο ανακατασκευής, προϋπολογισμού άνω των 4 εκατ. ευρώ, πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου. Τα έργα αφορούν στην περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών 23ης Οκτωβρίου, Νικηταρά και Ηρώων Πολυτεχνείου και περιλαμβάνουν την ανακατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων, τη βελτίωση των φωτιστικών σημείων, εργασίες σήμανσης, πρασίνου κ.ά. με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως τα έργα θα ξεκινήσουν από την οδό Χρυσοχόου, στην οποία προβλέπονται να γίνουν εργασίες σκαψίματος του οδοστρώματος, καθαιρέσεως των υπαρχόντων πεζοδρομίων και ανακατασκευή τους ώστε να είναι ασφαλή και λειτουργικά.

Μετά τη Χρυσοχόου σειρά έχει η οδός Νικηταρά, για την οποία υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη, που προβλέπει πλήρη ανακατασκευή της με περισσότερο πράσινο και καθιστικά. Τέλος, αντίστοιχες παρεμβάσεις με έργα ανακατασκευής δρόμων και πεζοδρομίων θα γίνουν και στην 23ης Οκτωβρίου, στη συμβολή της με τη Νικηταρά -όπου θα γίνει κυκλικός κόμβος- ενώ, στο στάδιο της μελέτης βρίσκεται και η κατασκευή κυκλικού κόμβου στη διασταύρωσή της με την Πολυτεχνείου.

ΔΡΟΜΟΙ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου οι οδοί Ριζοπούλου, Θεοτοκοπούλου και Αιόλου θα μετατραπούν σε ήπιας κυκλοφορίας, με ιδιαίτερα καλαίσθητα τεχνικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά, που θα δίνουν έναν σύγχρονο, ξεχωριστό τόνο στη συνοικία.

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε ακόμη σε «πινελιές πρασίνου που θα ομορφύνουν τη συνοικία», στην υπάρχουσα παιδική χαρά της συνοικίας, η οποία «θα επεκταθεί και τα όργανά της θα αντικατασταθούν από άλλα πιο σύγχρονα», ενώ αποκάλυψε σκέψεις και σχέδια της Δημοτικής Αρχής «για τη δημιουργία παιδότοπου 10 περίπου στρεμμάτων -για τα παιδιά όλης της πόλης- με την αξιοποίηση ελεύθερου χώρου στο παλιό Ορφανοτροφείο στη βορειοανατολική πλευρά του Πολιτιστικού Κέντρου. Αναφέρθηκε ακόμα στο δεσμευμένο οικόπεδο Στεφανάκη -επί της οδού Βόλου- και στις επαφές του Δήμου με το Πράσινο Ταμείο, με στόχο την αξιοποίηση του χώρου και τη μετατροπή του σε ένα όμορφο τρίγωνο. Τέλος, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος έχει ετοιμάσει μελέτη για την ανακατασκευή οικήματος -δείγμα αρχιτεκτονικής από την Τουρκοκρατία- στην οδό Σεφέρη με στόχο την αξιοποίησή του.

Στη συνέχεια, κάτοικοι της συνοικίας έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης, αλλά και παράπονα, με την πλειονότητά τους να επικεντρώνεται σε θέματα σχετικά με τον φωτισμό, την καθαριότητα, τις θέσεις στάθμευσης κ.ά., και με κοινό παρανομαστή την ασφάλεια των κατοίκων.

Στη συνέλευση ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Τάχος, οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Εργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας Γ. Σούλτης, Πρασίνου Γ. Ζαούτσος, Οικονομίας και Ανάπτυξης Παν. Νταής, Κοινωνικής Πολιτικής Δημ. Δεληγιάννης, Οικονομικών κ. Θαν. Αδαμόπουλος, η γενική γραμματέας του Δήμου Βασιλική Μόσιαλου, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θ. Καφφές, ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Δαούλας, ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας και το μέλος της κ.κ. Κων. Ζέβλας και Εφη Κιβρακίδου-Μαργαρίτη, αντίστοιχα και πολλοί κάτοικοι της συνοικίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass