Προσκλητήριο Νασιώκα και εγγυήσεις για τη διαδοχή

ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ» ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΙΝΑΛ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2018 22:07

«Η “Ανθρώπινη Πόλη” απευθύνεται σε όλους τους Λαρισαίους που έχουν την ίδια αγωνία για το σήμερα και το αύριο της πόλης μας και τους καλεί όλους από μηδενική βάση να συνδιαμορφώσουν αυτή την ανεξάρτητη έκφραση αλλά και τα πρόσωπα που θα την υπηρετήσουν, τόσο στις εκλογές όσο κυρίως στην επόμενη δημοτική θητεία» τόνισε χθες ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Έκτορας Νασιώκας.

Ο κ. Νασιώκας, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση – με διευρυμένη σύνθεση - της Διοικούσας Επιτροπής της παράταξης εγγυήθηκε για τις διαδικασίες ανάδειξης «από μηδενική βάση» υποψηφίου που θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία της παράταξης με δεδομένο ότι θα αποσυρθεί από τα δημοτικά πράγματα.

Η χθεσινή συνεδρίαση, στο ξενοδοχείο «Διόνυσος», επιβεβαίωσε την απόφαση για συμμετοχή της παράταξης στις δημοτικές εκλογές του 2019 και την έναρξη παράλληλα του διαλόγου που θα ολοκληρωθεί σε έναν μήνα, όπως είπε ο κ. Νασιώκας, με την επιλογή υποψηφίου.

«Εγκαινιάζουμε από σήμερα» τόνισε ο κ. Νασιώκας «αυτό τον διάλογο με όσους συμπολίτες μας έχουν τις ίδιες αγωνίες με μας. Απευθυνόμαστε σε όλους και δεχόμαστε κάθε εποικοδομητική πρόταση. Αναλαμβάνω και εγγυώμαι προσωπικά αυτή την προσπάθεια ενός γόνιμου διαλόγου. Σε έναν μήνα περίπου θα συγκεντρωθούμε πάλι εδώ να συζητήσουμε όλοι μαζί τα αποτελέσματα του διαλόγου. Να συνθέσουμε τις προγραμματικές θέσεις και να ορίσουμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα των δημοκρατικών διαδικασιών επιλογής των προσώπων που θα μας εκπροσωπήσουν στις εκλογές».

«ΕΠΙΘΕΣΗ»

Ο κ. Νασιώκας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «επέλεξε, λοιπόν, ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ να κτυπήσει το ΚΙΝΑΛ με έναν παράξενο και αντιφατικό τρόπο. Από τη μία με την οξύτητα και την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και από την άλλη κάνοντας μια «επίθεση φιλίας και συνεργασίας» με τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην αυτοδιοίκηση. Απώτερος στόχος των κυβερνώντων είναι να εμπεδωθεί ένα κλίμα συνεργασίας στη βάση μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ για να καταληστεύσει τον χώρο του ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να τον αποδυναμώσει δηλαδή στην αρχή και να τον καταλάβει στη συνέχεια με τη μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σοσιαλδημοκρατία. Κινήσεις κορυφής που παρακολουθούμε καθημερινά, ιδίως μέσω του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ο καθένας το βλέπει αυτό. Είναι ορατό και διά γυμνού οφθαλμού. Πιθανόν το αποκρύπτουν μόνο όσοι υπηρετούν σκοπιμότητες».

«ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της παράταξης τόνισε πως «δεν συμμετέχουμε απλά στις εκλογές, θέλουμε να ανατρέψουμε τα δημοτικά πράγματα στην πόλη μας. Καλύπτουμε με ανεξάρτητη φωνή τον κοινωνικό – πολιτικό χώρο του ευρύτατου κέντρου. Του μεσαίου χώρου της σύνεσης και του ορθολογισμού.

Γι’ αυτό αντιπολιτευόμαστε τη σημερινή δημοτική αρχή» πρόσθεσε ο ομιλητής. Σημειώνοντας ότι «η παράταξη της πλειοψηφίας ταυτίστηκε από τη δημιουργία της το 2014 με τον λαϊκισμό. Καβάλησε προεκλογικά το άρμα του ρεύματος που δημιούργησε ένας ακραίος αντιμνημονιακός λόγος. Συνάθροισε στις τάξεις της λογικές και πρακτικές του τύπου… «δεν πληρώνω». Με αυτά ως κανόνα και λογική δυστυχώς πορεύτηκε και μετεκλογικά, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την τύχη της Λάρισας.

Ήταν φυσικό να χαθεί τα πρώτα χρόνια της θητείας της, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, στα μπερδεμένα μονοπάτια μιας σύγχυσης μεταξύ της σκληρής πραγματικότητας και της ουτοπίας που σκόπιμα επαγγέλθηκε προεκλογικά. Χαμένη και η πόλη μας. Αλλά και το έργο της επόμενης περιόδου, της περιόδου προσγείωσης στην πραγματικότητα, είναι πολύ πενιχρό για να θεωρηθεί ότι αλλάζει την πόλη και δίνει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Δεν παραβλέπουμε ότι υπήρξαν και υπάρχουν καλές προθέσεις και ικανές προσπάθειες πολλών ανθρώπων. Όλα όμως κρίνονται εκ του αποτελέσματος» κατέληξε ο κ. Νασιώκας.

Να σημειωθεί ότι η εισήγηση Νασιώκα έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε και ο γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Βαγ. Γιαννούλας.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass