Ο σεισμός της Λάρισας της 1ης Μαρτίου 1941

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2018 15:00
Το κτίριο του Τηλεγραφείου – Ταχυδρομείου. Από τον σεισμό κατέρρευσε ολόκληρος ο α΄ όροφος. (φωτ. Κρητικός, 1941) Το κτίριο του Τηλεγραφείου – Ταχυδρομείου. Από τον σεισμό κατέρρευσε ολόκληρος ο α΄ όροφος. (φωτ. Κρητικός, 1941)

Tο βιβλίο του Γιάννη Παπαϊωάννου, πολιτικού μηχανικού - ερευνητή Ιστορικής Σεισμολογίας με τίτλο: “Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1941” (έκδοση του Δήμου Λαρισαίων), θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση σήμερα Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στο “Χατζηγιάννειο” Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων, τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Λάρισας και τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Λάρισας.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Αλέξης Καλέσης, δημοσιογράφος – διδάκτορας Συγκριτικής Λογοτεχνίας.

Στην εκδήλωση, πέραν της παρουσίασης του σεισμού της 1.3.1941, θα αναπτυχθούν σημαντικά θέματα Αντισεισμικής Μηχανικής, Γεωλογίας των Σεισμών και Σεισμολογίας από τους:

-Παναγιώτη Καρύδη, ομότιμο καθηγητή του Ε.Μ.Π. καθηγητή Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Ε.Μ.Π., ιδρυτή και διευθυντή, μέχρι το 2007, του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Ε.Μ.Π. Ακαδημαϊκό, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.

-Σπύρο Παυλίδη, ομ. καθηγητή Γεωλογίας του Α.Π.Θ., πρόεδρο ΔΣ Αριστοτελείου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, πρόεδρο ΔΣ Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, πρόεδρο ΔΣ του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Κέντρου Γεωλογίας των Σεισμών Τυρνάβου.

- Γεράσιμο Παπαδόπουλο, διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης για την Πρόληψη και Μείωση των Φυσικών Κινδύνων, πρόεδρο του Συστήματος της UNESCO για την προειδοποίηση για Τσουνάμι στον ΒΑ Ατλαντικό και τη Μεσόγειο.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ακροατές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass