«Δέκα χρόνια μετά, ο Γρηγορόπουλος ζει»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2018 15:20

Διαδηλώνοντας τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στις «μνημονιακές πολιτικές», αλλά και «την κυβερνητική αστυνομική καταστολή και τη βία ενάντια στη νεολαία και στον λαό», αντιεξουσιαστές, μέλη συλλογικοτήτων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συμμετείχαν χθες βράδυ στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 από τα πυρά του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ. Επ. Κορκονέα.

Με αφορμή τη χθεσινή συγκέντρωση από τους αντιεξουσιαστές Λάρισας σημειώνεται πως «ήταν συνειδητή επιλογή η ύπαρξη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο συγκεκριμένο σημείο . Απόρροια αυτού η προσπάθεια διαστρέβλωσης από τα ΜΜΕ τα οποία προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στο ίδιο το θύμα και να απενοχοποιήσουν τον δράστη. Η δολοφονία δεν έγινε σε τυχαίο μέρος.

Τα Εξάρχεια ως γνωστόν είναι μια περιοχή η οποία προάγει και έλκει κάθε ελευθεριακό, αντιδραστικό στοιχείο αυτής της κοινωνίας. Αυτό το περιστατικό αυθαιρεσίας δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε και μεμονωμένο, όσο και αν θέλουν να το παρουσιάσουν έτσι τα μίντια. Το ίδιο το κράτος για να μπορέσει να υπάρξει χρειάζεται την αστυνομία ως μηχανισμό καταστολής. Έχοντας δώσει όλη αυτή την εξουσία και το ελεύθερο της κατάχρησής της, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι αυτό που ονομάζεται αυθαιρεσία είναι μια κρατική ενορχηστρωμένη δολοφονία. Αυτό το 'αυθαίρετο' περιστατικό ήταν η αποκορύφωση της κρατικής καταστολής με σκοπό να σπείρει τον φόβο και την τρομοκρατία στην κοινωνία».

Η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας με ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει πως «ενωτικά, μαζικά και δυναμικά συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, την κυβερνητική αστυνομική καταστολή και τη βία ενάντια στη νεολαία και στον λαό».

Επίσης η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας τονίζει μεταξύ άλλων πως «δέκα χρόνια μετά τον Δεκέμβρη και οκτώ χρόνια από το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης και την ένταξη της Ελλάδας στους μνημονιακούς μηχανισμούς, εκείνη η γενιά βρίσκει τον εαυτό της αντιμέτωπο με μια παρόμοια κατάσταση. Ανεργία - επισφάλεια, μετανάστευση νέων, αδυναμία εν έτη 2018 να ζήσει με αξιοπρέπεια, ρατσιστικές και κρατικές δολοφονίες, εμφάνιση του πολέμου στη γειτονιά μας, άνοδος του φασισμού και νεοναζιστικών μορφωμάτων». Στη χθεσινή συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ (μ-λ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass