Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών

* ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2018 15:34

Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών, δημιουργήθηκε στον Δήμο Κιλελέρ, η οποία χθες σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Τη συνέντευξη παραχώρησαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχ. Χατζούλης πλαισιωμένος από τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΟΔΥΑ Ξ. Λέτσα, την Υπ. Κονταράτου αναπληρώτρια γραμματέα της ομάδας και τον εθελοντή Π. Σπάνια.

Οι δύο φορείς οργανώνουν εκδήλωση μεθαύριο Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε κυρίως στην αξία του εθελοντισμού τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι «ο εθελοντισμός, η οργανωμένη προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο χωρίς την απαίτηση ανταλλάγματος, είναι μέγιστη αξία. Αποδέκτης της δράσης των εθελοντών είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, το περιβάλλον, καθώς και κοινωνικά ζητήματα που αναζητούν λύσεις, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η υποαπασχόληση, η ανεργία, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η πολιτική προστασία. Είναι απολύτως σαφές ότι μέσω του εθελοντισμού προκύπτει ένα επιθυμητό βάθεμα της κοινωνικής συνείδησης και της υπευθυνότητας των πολιτών, καθώς η αλληλεγγύη και η συνεργασία επιτρέπουν στην κοινωνική συνύπαρξη να λάβει το πιο ουσιαστικό και αληθινό της νόημα. Ο Δήμος Κιλελέρ στηρίζει και ενθαρρύνει με κάθε μέσο τις δράσεις συλλόγων και φορέων ή απλών πολιτών γιατί έχει την πεποίθηση ότι ο εθελοντισμός συνιστά έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό και επωφελή τρόπο για την ενεργή συμμετοχή κάθε πολίτη στα διάφορα κοινωνικά ζητήματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass