ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ

Εφυγε από τη ζωή στα 75 ο κοσμηματοπώλης Πάνος Σάπκας

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2018 15:24

Μια ιστορική και εμβληματική φυσιογνωμία του τοπικού εμπορίου της Λάρισας, ένας από τους γνωστότερους και πλέον επώνυμους κοσμηματοπώλες της χώρας, ο Πάνος Σάπκας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ….


Ο Πάνος Σάπκας ήταν γόνος αστικής οικογένειας της Λάρισας και ο παππούς του ήταν αδελφός του αείμνηστου δημάρχου Λαρισαίων Μιχαήλ Σάπκα. Υπήρξε άξιος συνεχιστής της οικογενειακής επιχείρησης στον χώρο της χρυσοχοΐας, η οποία ιδρύθηκε το 1895, ενώ μέχρι σήμερα λειτουργεί ως επώνυμος οίκος κοσμημάτων στον πεζόδρομο της Ερμού. Ο ίδιος είχε τεράστια συνεισφορά στην άνθηση της αργυροχρυσοχοΐας καθώς επί δεκαετίες κατάφερε να δημιουργήσει μια ιδιαίτερα δυναμική παρουσία τόσο στον χώρο της τέχνης του κοσμήματος όσο και στον επιχειρηματικό ξεχωρίζοντας με το έργο, το ήθος και την αφοσίωσή του στη δουλειά του.
Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και χθες τα ξημερώματα άφησε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης την τελευταία του πνοή. Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Ζερμαίν και δύο παιδιά τον Δημήτρη, ο οποίος είναι ο συνεχιστής της τέταρτης γενιάς επιχείρησης και τη Θάλεια, η οποία είναι διευθύντρια σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη Λάρισα καθώς και τρία εγγόνια.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στη Λάρισα, ενώ η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στο ναό από τις 2.30 το μεσημέρι. Η ταφή θα γίνει στον οικογενειακό τάφο στο παλαιό κοιμητήριο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass